Kultúra 2022. június 17. 12:00

1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

Képgaléria
1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja
Június 16-án, délután nyitotta meg kapuit Bajzák Lajosné Szabó Magdolna gyűjteményes kiállítása, amelyet a látogatók július 22-éig tekinthetnek meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárában. Magdolna a Holló László Képzőművész Kör megbecsült tagja, ezt mi sem mutatta jobban, mint a megnyitóra érkező nagyszámú vendégsereg.

A vendégeket Abonyi Szilvia a könyvtár igazgatója köszöntötte. Majd őt követte az Ében Klarinétegyüttes előadása. Ezután a kiállítást Rátkai Zsuzsa, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki beszédében kitért arra, hogy az egyik legfontosabb a művészetekben, hogy az adott mű, beszéljünk a művészetek bármely ágáról is, ne legyen hamis. Pontosan ez a tisztaság jellemzi Szabó Magdolna festményeit és rajzait is. A tárlat tisztán mutatja a különböző technikák használatának módjait, jellegzetességeit. Emellett szépen taglalja a hosszú életpálya fejezeteit. A legrégebbi kép 1965-ben készült és a „Fejtanulmányok” elnevezést viseli. Ettől kezdve időrendi sorrendben, a különböző technikákat sorra véve járhatjuk körbe a kiállítást és nyerhetünk betekintést a művész lelkivilágába, életútjába és vele együtt nagyszerű munkásságának részleteibe.

Elérzékenyülve ugyan, de annál boldogabban vette át a szót Magdolna, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták abban, hogy képei ennyi emberhez eljuthatnak. Végül mindenkit vendégül látott egy kis baráti beszélgetésre, házi sütemény elfogyasztására.

T. L.
   

Kövessen minket a Facebookon is!