Program 2022. június 27. 12:00

A Hattyúkerti zenés esték vendége a Láma Dalai

A Hattyúkerti zenés esték vendége a Láma Dalai
Június 30-án, csütörtökön 18 órakor folytatódik a Hattyúkerti zenés esték sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ez alkalommal a Láma Dalai zenekar akusztikus koncertjére kerül sor.

A 2000-ben alakult csapat nem először látogat el a könyvtárba, visszatérő vendégek ők az intézményben. Csütörtöki koncertjükön, a Vízhányó Pincészet borait kóstolgatva hallhatja a közönség legújabb dalukat is, a Jamaicát.

Vereb János, a zenekar énekese elárulta, hogy a Jamaica című dal szövege egy filmnézés során született. A Groovhouse: Hajnal című dal szövegét is jegyző Czikora Tamás írta, így nekik már csupán a zenét kellett hozzátenni. A Jamaica a jamaicaiaké nyelvtörő adja a dal alapját és a refrénjét is, hangzásában pedig hamisítatlan Láma Dalai stílus köszön vissza.

– Vicces, vidám, nyári dal született a Jamaicával – mondta az énekes.

A dalhoz már készül a videoklip, amiről még nem szerettek volna sokat elárulni, pusztán annyi tudható, hogy nagyon különleges, eddig szokatlan látványvilágot ismer meg a közönség, és hogy egy kiskunfélegyházi sztár is szerepel benne. Földi Jácint elmondta, hogy néhány héten belül debütál a videó, addig is szöveg klip és egy werkfilm látható a videó megosztón, ami az ő keze munkáját dicséri.

A fiúk elmondták, hogy a következő könyvári koncerten gyakorlatilag az elmúlt 22 év olyan dalaiból válogattak, amelyek akusztikus verzióban is tökéletesen hangoznak. A csütörtöki fellépésen túl a több városban is megfordul a csapat az idei nyáron: fellépnek Békéscsabán, Cegléden, Szentesen, Csongrádon, Baján és városunkban, a Félegyházi Napok programsorozat vendégei is lesznek augusztusban.

Az együttes tagjai:
Vereb János – ének, harsona
Vígh Csaba – gitár
Pocskai Roland – billentyű
Magyari András – tuba
Földi Jácint – trombita
Bíró Zoltán – dob
Csányi László – szaxofon
Kurgyis Attila – gitár

Z. A. 
               

Kövessen minket a Facebookon is!