Helyi hírek 2022. június 27. 08:00

Körkérdés: Rendszeresen jár egészségügyi szűrésre?

Körkérdés: Rendszeresen jár egészségügyi szűrésre?
Két napig Kiskunfélegyházán állomásozott a BENU szűrőbusz, amely negyvenféle szűrővizsgálat elvégzésére kínált lehetőséget egy helyen. Ehhez mindössze előzetes regisztrációra volt szükség. Sokan éltek a lehetőséggel. Az alábbiakban közülük néhányan elmondják, hogyan vigyáznak egészségükre.

Karsainé Kis Erzsébet (77)
– Magas vérnyomással és megemelkedett koleszterinszinttel élek, ezért a rendszeres háziorvosi ellenőrzésre nagyon odafigyelek. Természetesen, a szükséges gyógyszereket szedem, de emellett szükségesnek tartom – és a biztonságérzetemet is erősíti – a szakmai kontrollt, az orvossal való személyes találkozást is. A mindennapjaim részét képezi a rendszeres testmozgás. Van egy hobbikertem, ott mindig van mit csinálni. Én ezekkel a praktikákkal vigyázok az egészségemre.




Bogácsi Csaba (71)
– Nagyon odafigyelek a betegségek megelőzésére, mert meggyőződésem, hogy a korai diagnózis megkönnyítheti a gyógyulás felé vezető utat. Az én koromban ez különösen fontos. Igyekszem fokozott tudatossággal figyelni a testem jelzéseire.  




Kocsis-Hoffmann Orsolya (40)
– Az egészségemet illetően tudatos szemléletben élek: évente járok méhnyakrák-szűrésre, igyekszem rendszeresen ellenőriztetni a teljes vérképemet és a fogaim állapotát. Testnevelő tanár vagyok, a testmozgás mindennapos az életemben, és törekszem a tudatos táplálkozásra. Mindezektől azt remélem, hogy hozzásegítenek egy egészségben töltött, teljes élethez időskoromban is.  




Szabadszállásiné Gajzer Erzsébet (34)
– Nap mint nap figyelek az egészségemre, igyekszem minden nap zöldséget, gyümölcsöt enni és heti rendszerességgel mozogni, sétálni, emellett leginkább biciklizni szeretek. Fontosnak tartom a szűrővizsgálatokat, mert az idejében észlelt betegséget hatékonyabb tudják kezelni. A BENU szűrőbusza azért jó, mert egyszerre többféle vizsgálatot elvégeznek, nem kell külön időpontot kérni a szemészetre, fülészetre, bőrgyógyászatra, kardiológiára. Ezzel sok időt megspórolok. A kapott eredményt a háziorvosomnak is megmutatom, hátha további vizsgálatok kellenek.

V. B.
    

Kövessen minket a Facebookon is!