Helyi hírek 2022. június 24. 18:10

Elindultak a nyári táborok Kiskunfélegyházán is

Képgaléria
Elindultak a nyári táborok Kiskunfélegyházán is
A nyári szünet beköszöntével nagy fejtörést okoz a szülőknek, hogy gyermekeik biztonságban és élményekben gazdagon tölthessék a szünidőt. Akik nem tudnak igénybe venni családi, baráti segítséget, azok számos táborozási lehetőség közül választhatnak Félegyházán. Ezúttal két intézmény táborának programjába kaptunk betekintést.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is tematikus táborokkal készült, ahol színes, izgalmas programokkal várták a résztvevőket.  

–  A gyerekek reggeli érkezését követően közös játékkal indítottuk napot, majd kézműveskedtünk, ügyességi vetélkedőket szerveztünk, interaktív játékokba vontuk be őket. A tábor témája az indiánok élete volt, ezért álomfogókat, szélcsengőket, lovakat készítettünk, pólókat batikoltunk, arcfestéssel kedveskedtünk, csillámtetoválásokat festettünk egymásnak és kerámiáztunk.  Ebéd után a pihenés időszakában egy közösen kiválasztott mesét néztünk meg, ami után folytattuk a délelőtt elkezdett alkotásokat – foglalta össze Almási Emerencia a művelődési központban tartott tábor menetét.


– A könyvtár június 20-ától 24-éig zajló alsós Könyvbarátság táborában 17 gyermek ismerkedett meg M. Nyírő Mária: A varázsmag szövetsége című gyermekkönyvével. A művel kapcsolatos kézműves foglalkozások, közös tevékenységek segítették a regény megélését. A tábor programját Tóth Gyula nyugdíjas tanár gyermekdalai is színesítették a hét folyamán. Péntek délután a gyerekek M. Nyírő Mária írónővel találkoztak, akinek kérdéseket tehettek fel a könyvvel és a cselekménnyel kapcsolatosan – összegezte Regéci Márta gyermekkönyvtáros a táborban zajló eseményeket.

V. B.
                

Kövessen minket a Facebookon is!