Helyi hírek 2022. június 25. 14:00

Sok embert vonzott a The Passenger zenekar koncertje

Képgaléria
Sok embert vonzott a The Passenger zenekar koncertje
Sokan voltak kíváncsiak a The Passangers zenekar koncertjére június 24-én, pénteken, a Béke-Tér-Zene program keretében. A profi és hobbizenészekből álló zenekar 2019-ben, Neszmélyen, egy zenei táborban alakult. Azóta Youtube-csatornájuk is van, ahol a könnyed és fülbemászó dallamok kapnak helyet. Nevük Iggy Pop: Passenger című dala nyomán született.

A bandát Benedek Péter (művészeti vezető), Kőfalvi Dorottya, Ádám Dominik (eufónium), Farkas Bence, Keserű Benedek, Vaczláv Gergő, Andrási Ádám, Kőfalvi Benedek (harsona), Endre Dávid és Magyari András (tuba) alkotja.

A koncertet Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója konferálta. Elmondta például, hogy ha egy zenét fel akarnak venni a repertoárjukba, ha kell, Benedek Péter átírja azt fúvóshangszerre. Megtudtuk azt is, hogy a zenészek időnkénti helycseréjére a különböző szólamokhoz való igazodás miatt van szükség, aminek a kiosztása a tudási és felkészültségi szint alapján történik.

A műsortban Charpentier: Praeludium, Süsü, Mátyás király meséi, La Paloma: Tangó, a Karib-tenger kalózai, Borroso: Brazil, a Mission Impossible, a Jurassic Park, a Misirlou, Iggy Pop: Passenger, valamint a Trobumba című számok szerepeltek.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!