Helyi hírek 2014. november 10. 14:20 Forrás: baon.hu

A legjobb matekosok utazhatnak az országos döntőre

A legjobb matekosok utazhatnak az országos döntőre
Kiderült, hogy kik képviselik Bács-Kiskun megyét a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjébe november végén.

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei díjátadóját csütörtökön tartották meg a kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola sportcsarnokában. Miután évfolyamonként kihirdették az első három helyezett csapatokat, bemutatták azon diákokat is, akik csapatban képviselik megyénket a döntőn.



A 3. évfolyamon az országos döntőbe jutott a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Fantasztikus négyese: Ecsédi Dániel, Tálos Lili, Mihalik Sára, Tánczos Dorka. A 4. évfolyamon a kecskeméti Református Általános Iskola Csipetcsapata bizonyult legjobbnak, így Halasi Gergő, Molnár Botond, Tánczos-Szabó Csenge, Tekes János utazik a döntőre. Az 5. évfolyamon a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Fejtörők csapata indulhat a döntőben, Palásti László, Somodi Soma, Török Ágoston és Zsigó Dávid.

A 6. évfolyamot a kiskunfélegyházi TKIKI Batthyány Lajos Általános Iskola The Best csapata képviseli, Hideg Gergő, Koncz Gábor, Nemes Bence, Seres Márton tagokkal.

Az általános iskolásoknál a 7. évfolyamon a kecskeméti Református Általános Iskola Refi csapata jutott a döntőbe, Apagyi Dávid, Miszler Levente, Monori János Bence és Toók Enikő tagokkal.

A gimnáziumoknál a 7. évfolyamon a kecskeméti Bányai gimnázium Paralelepipedon csapata győzött, így Nyíri Anna Eszter, Oltyán Kristóf, Steigler Ádám László, Szász Attila bizonyíthat.

A 8. évfolyamon az általános iskolásokat a félegyházi TKIKI Agyasok(k) csapata, Nemes Bernadett, Rádi Kristóf, Szemerédi Gábor, Varga Bianka képviseli.

Gimnázium kategóriában a kecskeméti Katona József Gimnázium Semmi csapata bizonyult a legjobbnak, így Csókás Botond, Hódi Balázs, Korondi Gábor, Kovács Marcell döntőzhet.
 

Kövessen minket a Facebookon is!