• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Egy hét múlva Alpárfeszt – Az ország legzöldebb underground kisfesztiválja
Program 2022. június 30. 16:00

Egy hét múlva Alpárfeszt – Az ország legzöldebb underground kisfesztiválja

Az „Alpár” mára valósággal fogalommá vált az anti-mainstream muzsika kedvelői körében: a dél-alföldi minifesztivál, ahol nincs nemzetközi sztárdömping, nincs több színpad, és nincsenek szponzorok minden sarkon, sajátos, semmihez nem hasonlítható egyedi bájával könnyen lenyűgözte az underground műfajok és a tiszai táj szerelmeseit.



A szervezők pedig idén is az eddigi jól bevált menüvel készülnek, a reggae-től a funk muzsikán át egészen a fúziós- és modernmetal produkciókig, mindenféle izgalmas stílusra lazulhatsz az Alpárfeszt idei három napja alatt. Ráadásul már hivatalos a nagyjából negyven fellépő névsora is: sokakkal együtt jelen lesz például a nemrég vadiúj nyári EP-vel előrukkoló Kies, az ősz óta friss korongjával országszerte turnézó Idegen, a Mayfly, akik szintén pár hónapja dobták piacra debütáló nagylemezüket, valamint a Dystopia, a Don Gatto, és a Continoom zenekar is.



S ahogy megszokhattuk már az Alpárfeszt eddigi évadjaiban, itt a koncertek mellett kiemelt hangsúlyt kap a bolygóvédelem is. Egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már évekkel ezelőtt kitiltotta a PET palackokat a buliból, az italokat kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik majd ezen a nyáron is. Tavaly óta pedig a fellépők és szervezők közül sokan – már alapítóként – csatlakoztak a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért elnevezésű kampányhoz. Míg előző nyáron a fesztivál melletti Holt-Tisza szakaszt tisztították meg a 2021-ben indult projekt színeiben, idén egy különleges szemétszedős sorversennyel készülnek – számolt be ajánlójában a Rockbook.
         

Kövessen minket a Facebookon is!