Helyi hírek 2022. július 1. 11:00

Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó ülését a képviselő-testület

Képgaléria
Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó ülését a képviselő-testület
18 napirendi pontot tárgyalt meg a kiskunfélegyházi képviselő-testület június 30-án, csütörtökön, a nyári szünet előtti utolsó ülésén.

Döntés született a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény javaslatára a szociális alapszolgáltatások intézményi térítési díjának emeléséről. Az emelés érinti a szociális szakosított ellátásokat és a tartós bentlakásos intézményi jogviszonyt igénybe vevőket. Legutóbb 2017-ben volt intézményi térítési díjmódosítás.

Támogatta a testület a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. fejlesztési igényét. Az elmúlt években megújult játszóterek és közparkok miatt a parkfenntartási és köztisztasági feladatok megnövekedtek, aminek az elvégzéséhez korszerű gépekre és bővített munkaerőre van szüksége a városfenntartó cégnek. A központi parkokon kívül a növénnyel beültetett területek nem rendelkeznek automata öntözőrendszerrel, ami ugyancsak megnehezíti a fenntartási munkát. A jelenleg használt eszközök a feladatok ellátásához kevésnek bizonyulnak, életkorukból adódóan elavultak, korszerűtlenek. A képviselők ezért támogatták az igényelt eszközök, így például fűnyírók, univerzális kistraktor, szegélyvágók, sövényvágó beszerzését, valamint az automata öntözőrendszer felújítását, kiépítését.  

A testület elfogadta a Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. TAO-programból fedezett beruházási pályázatának módosítását, amely kiterjed a Honvéd Sporttelep területén tervezett műfüves pálya építésére és fejlesztésére. A beruházás megvalósítására a sportiskola a TAO támogatást megkapta. Az elmúlt évben kezdődött, az építőipari anyagárakban végbement eddig még nem tapasztalt mértékű áremelkedés miatt a sportiskola a beruházási program műszaki tartalmának módosítására kényszerült. Ennek értelmében a megvalósuló műszaki tartalom a következő lesz: a meglévő felnőtt öltözőben és irodaépületben a vizesblokk és a fűtésrendszer felújítását tervezik. A garázs és a raktárépület további átalakításával további öltözőket és vizesblokkokokat alakítanának ki, valamint egy 50 méter széles és 70 méter hosszú füves pályát építenének, amelyet korszerű világítási és automata öntözőrendszerrel terveznek ellátni. A meglévő élőfüves pályákat is felújítanák, ami magába foglalná egy automata öntözőrendszer kiépítését, a futballkapuk mögé pedig labdafogó háló, vagy kerítés kerülne. Tervezik az új kerítés építését a Móraváros és a Csanyi út felőli oldalakon, amit kiegészítenének egy, a pályán áthaladó járdával, a város felé eső területen.

Korábbi döntések értelmében a Bankfalu több utcájában terveznek útfelújításokat. A Kéve utca, Kalász utca és a Kiskun utca egyes szakaszainak megvalósításához azonban kiegészítő forrás vált szükségessé, amit a képviselő-testület jóváhagyott csakúgy, mint a Béke-téri piac és a II. számú köz közötti szakasz felújításának pénzügyi kiegészítését.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület legközelebb augusztus utolsó csütörtökén ülésezik.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!