• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Sikeres évet zártak az Astra Kiskunfélegyházi Bulls SE utánpótláscsapatai
Sport 2022. július 3. 08:00

Sikeres évet zártak az Astra Kiskunfélegyházi Bulls SE utánpótláscsapatai

Sikeres évet zártak az Astra Kiskunfélegyházi Bulls SE utánpótláscsapatai
A 2021/2022-es évadban hat korosztályban versenyeztettük utánpótláscsapatainkat. Az idei évre is elmondható, hogy folyamatosan növekszik a taglétszámunk, mintegy 60 igazolt játékossal rendelkezik az Astra félegyházi alközpontja. Különösen a Bozsik-korosztályokban emelkedett a létszámunk a 9-11 évesek körében. A téli időszakban sikerült elérnünk, hogy minden korosztályunk edzhetett teremben.

A legkisebbek, vagyis az U7 és U9 tagjai a Bozsik-fesztiválokon és tornákon (U11) Kiskunhalason vettek részt ősszel és tavasszal, összesen 18 alkalommal.



Az U7-U9 korosztály irányítását januártól Szűcs Ferenc edzőkolléga látta el. Heti két alkalommal készültek a fesztiválokra. A fő célok közé tartozik az alapérintések megtanulása, a koordináció, a mozgáskészség fejlesztése játékos feladatokkal, illetve a játék, az edzésre járás megszerettetése.



Az U11 korosztályunk 10-11 fővel rendelkezik jelenleg, nekik az edzéseket Vízhányó Albin tartotta az U13-as korosztállyal párhuzamosan. Az edzéseken körülbelül 20 fő szokott megjelenni a két korosztályból: fiúk, lányok vegyesen. Itt az edzések szintén tömegsport jellegűek, elsődleges cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat együtt, miközben elsajátítják a labdarúgás alapjait.



U13-as csapatunk a Lakitelek, Tiszakécske, Tiszaalpár csapataival mérkőzött meg 12 forduló alatt. A fiúk uralta mezőnyben a többségében lányokból álló csapatunk célja a tisztes helytállás lehetett csupán. A bajnokság a lányoknak remek felkészülési lehetőséget kínált, ahol mérkőzésrutint tudtak szerezni, amit később az U15 leány csapatunkban tudnak majd kamatoztatni.



U15 lány csapatunk a megyei bajnokságban 20 forduló után 4 győzelemmel két döntetlennel, 14 vereséggel a 8. helyen zárt. A tavaszi idényre a 2007-es korosztályban két játékos érkezett Pintér Viktória és Farkas Dorina személyében, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat szoros mérkőzéseket tudott jásztani a tavaszi időszakban. A csapatból kiemelkedett Papp Tamara csapatkapitány, aki az országos U15-ös csapatunkban is rendszeresen játéklehetőséget kapott, illetve Kiss-Fekete Lili, aki az 53 lőtt gólunkból 23-at jegyezhet a neve mellé.

A legidősebb korosztályunk a leány regionális U19 közép-keleti csoportjában mérettette meg magát. A 22 fordulós bajnokság során a gyengébbre sikeredett őszi szezont egy annál sikeresebb tavaszi követte. Az erős mezőnyben egy-két kivételtől eltekintve végig szoros mérkőzéseket játszottunk. Fiatal csapatunk többször megnehezítette ellenfeleink játékát. A lányoknak hatalmas élmény, hogy olyan nagy múltú csapatokkal versenyezhetnek, mint például a Vasas, a BVSC, az Újpest és a Honvéd. Csapatunk végül az országos bajnokságban 4 ponttal a 10. helyen zárt.




Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls SE U19 tavaszi eredményei:

Vasas Akadémia – Astra Kiskunfélegyháza: 1:1

Astra Kiskunfélegyháza – Szolnok: 2:3

Kecskeméti LC – Astra Kiskunfélegyháza: 1:0

Astra Kiskunfélegyháza – Újpest: 0:4

Hódmezővásárhely – Astra Kiskunfélegyháza: 3:1

Astra Kiskunfélegyháza – Honvéd: 1:3

BVSC- Zugló – Astra Kiskunfélegyháza: 2:0

Soroksár – Astra Kiskunfélegyháza: 3:6

Jövőbeli céljaink között szerepel az edzéskörülmények javítása a Honvéd-pályán, a létszám folyamatos bővítése, tehetségek felfedezése, kinevelése. Ennek érdekében július utolsó hetében Astra focisulit tartunk a Honvéd-pályán. Napi két edzéssel 5 éves kortól várjuk a focizni vágyó fiúkat és lányokat egyaránt.

Abonyi Péter
alközpontvezető
              

Kövessen minket a Facebookon is!