Kultúra 2022. július 2. 16:00

A Direct együttes zenélt a főtéren

Képgaléria
A Direct együttes zenélt a főtéren
A Direct zenekar volt a Béke-Tér-Zene hangversenysorozat július elsejei fellépője. Az esti koncerten az öt fiatalból álló rockzenekar saját dalai hangzottak el.

A javarészt helyi fiatalokból álló együttes 2020-ban alakult, a zenekart az együtt muzsikálás öröme hívta életre. Első videójuk, amelyet a Neked című dalukhoz készítettek, tavaly télen debütált. Nemrégiben valami új kezdődött a zenekar életében, mivel a korábbi énekes, Kiss Zsuzsanna helyét Borsi Dorina vette át. Dorina 10 éve foglalkozik zenével, tanulmányait a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában végezte. Az éneklés mellett marimbán, dobon, gitáron és zongorán is játszik. A feltörekvő ötfős zenekar tagjai: Borsi Dorina (ének), Hegedűs Zoltán (ritmusgitár), Farkas Bence (szólógitár), Bálint Levente (basszusgitár) és Kürti Bence (dob).

A fiatalok jó hangulatú, egyórás koncertet adtak a Béke-téren, ahol saját dalaik csendültek fel, így például a Fogságban és a Milyen az ember? című számok. Az együttes legközelebb július 9-én, Tiszaalpáron, az Alpárfeszten lép a közönség elé.

G. E.

        

Kövessen minket a Facebookon is!