Helyi hírek 2022. július 3. 11:00

Elbúcsúzott Rónaszéki Gábor

Képgaléria
Elbúcsúzott Rónaszéki Gábor
Július 2-án, a Sarlós Boldogasszony Templom búcsúján köszönt el Kiskunfélegyházától Rónaszéki Gábor plébános. Az ünnepi szentmise egyben Geszler Péter új plébános beköszönő szentmiséje is volt.

Sarlós Boldogasszony ünnepe egy olyan találkozás ünnepe, amikor Mária és Erzsébet, és általuk a még anyai szív alatt lévő Keresztelő Szent János és Jézus találkoztak. Ezen az ünnepen egy másik találkozás is létrejött: találkozott és együtt ünnepelt az elköszönő Gábor atya, és az új plébános Geszler Péter atya.

A szentmisét, amelyen mintegy hétszázan vettek részt, dr. Bábel Balázs érsek úr celebrálta, aki prédikációjában kiemelte a találkozás fontosságát: találkoztunk a múlttal és a jövővel is, hiszen Péter atya már korábban káplánként volt itt, most pedig az eljövendő plébánost jelenti.

Az ünnepi alkalom végén külön köszöntőt mondott Farkas Tibor atya, aki káplánként sokat tanult Gábor atyától. Búcsúztak és ajándékot adtak át az egyházközségi tagok vezetői, és a plébániai közösség, majd ezt követően a plébánia udvarán szeretetebédre várták a búcsúzó és egyben örvendező híveket.

K. G.

Fotó: Novák Péter
          

Kövessen minket a Facebookon is!