Sport 2022. július 4. 16:01

Strandbirkózásban is jók a félegyháziak

Strandbirkózásban is jók a félegyháziak
Olimpiai sportág lesz 2028-tól a strandbirkózás, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

A hazai bajnoki sorozat három helyszínen zajlik a nyári hónapokban. Az első állomás házigazdája Soltvadkert volt, ahol remekül megszervezték a versenyt és nagyon szép díjakkal jutalmazták a legjobbakat. A legjobbak közé három félegyházi fiatal is be tudott kerülni: az U14-es korosztály 45 kg-os súlycsoportjában Hideg Balázs magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel a dobogó tetejére állhatott.


A +55 kg-os fiúk között Bárány-Almási Tamás ezüstérmet szerzett, míg az U18-as női mezőnyben Tapodi Zsófia lett ezüstérmes. A következő állomás július végén a siófoki Plázs, majd augusztusban a Lupa Beach-en feszülnek újra egymásnak a versenyzők.

További birkózó hírek:
Az U15-ös korosztályú válogatott versenyzők Baján edzőtáboroznak, a hónap közepén Zágrábban tartandó Serdülő Európa-bajnokságra. Itt Czakó Zoltán készül, aki a 85 kg-os súlycsoportban, szabadfogásban képviseli hazánkat. Mellette Hideg Balázs és Páli Gergő is segíti a többiek munkáját. Az U17-es szabadfogású válogatott a római világbajnokságra készülődik, ezúttal Németországban, közöttük Biblia Róbert is. Három női versenyzőnk, Hideg Zita, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia pedig Szombathelyen edzőtáborozik az utánpótlás válogatott keret tagjaként.

Szabó József
         

Kövessen minket a Facebookon is!