Sport 2022. július 5. 14:00

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Képgaléria
Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál
Az elmúlt két hétben az iskolás gyermekeknek megkezdődött a vakáció, ami egyenes arányosságot jelent azzal, hogy dübörög a triatlonszezon. Nem volt ez másként a Jogging Plus Sportegyesület sportolói életében sem. A fiatalok teljes gőzzel készültek és utaztak a ROLLSPED Kft. segítségével Zalaegerszegre, majd egy hét múlva Bajára. Előbbi a Zalatriatlon Sprint 2022 E-ON Utánpótlás Ranglistaverseny volt. Helyszíne a Gerébi-tó, ahol gyönyörű környezetben, igazi zöldövezetben tudták próbára tenni magukat az elszánt sportolók. Valódi elszántságra volt szükség, mert az időjárás kánikulai meleggel jutalmazta meg a jelenlévőket.

Újabb fontos tapasztalatot nyertek az indulók, mivel ez is egy különleges helyszín volt a verseny állomásait nézve. A víztől viszonylag hosszan kellett mezítláb futni a depóig, majd a kerékpáros rész után a futás is vegyes terepen történt, füves, aszfaltos, emelkedő, lejtő. Igazán változatos versenyszám volt.

A Jogging Plus Sportegyesület részéről jelen volt Újonc 2 kategóriában: Szórád Kenéz (32.) Gyermek kategóriában: Kovács Mátyás (13.), Vincze Bálint Máté (20.), Szórád Hanna (15.), Karsai Hédi (19.), Szénászky Hanna Rebeka (23.), Simonovits Ildikó Kincső (28.)

Majd alig telt el egy hét és július 3-án már a következő helyszínen találkoztak újra a triatlon szerelmesei, ez volt a XVII. MOGYI Triatlon E.ON UP Ranglista eseménye. Baja gyönyörű részén, a Sugovica és a Duna összefolyásánál a Petőfi-sziget lábánál rendezték meg a versenyt. A víz kellemes volt a gyerekek elmondása szerint, elég közel volt a depó, ahonnan röppentek két keréken a Petőfi-hídra és vissza, körbe-karikázva, majd következett a futás, amelynek kijelölt helye szintén kellemes, zöldövezeti környezetben zajlott. A nagy meleg ellenére jól érezték magukat a versenyzők.

A Jogging Plus Sportegyesület részéről gyermek kategóriában jelen volt: Kovács Mátyás (17.), Pataki Benedek Zoltán (45.), Rádi Zénó (23.), Vincze Bálint Máté (34.), Szórád Hanna (22.), Karsai Hédi (29.), Szénászky Hanna Rebeka (30.), Simonovits Ildikó Kincső (41.); Újonc 2: Dékány Bence (10.), Szórád Kenéz (36.), Ficsór Rebeka (47.); újonc 1: Dékány Dominik (15.), Dékány Fruzsina (14.), Ficsór Tamara (15.), Gál Franciska Róza (10.), Kovács Riana Éva (16.); serdülő kategóriában: Kosztolányi Ferenc (48.), Rádi Gellért (26.)

Aquakid-futamban a legkisebbek is, Bíbok Eliza Flóra, Kovács Attila Kende és Tóth Noel sikeresen teljesítettek az első nyíltvizes versenyükön.

A Jogging Plus Sportegyesület újra kiemeli a ROLLSPED Kft.-nek szóló köszönetét, mert ennyi versenyző biciklijének szállítását nem tudná nélküle megvalósítani. A fiatalok lelkesen készülnek az egy hét múlva következő veresegyházi Aquatlon OB-ra.

Részletes eredmények:
http://triatlon.hu/eredmenyek

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán, Vízhányó Emília

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik biztatták és segítették a sportolókat és versenyzési lehetőséget nyújtottak számukra.
               

Kövessen minket a Facebookon is!