Program 2022. július 7. 14:00

Két produkcióval érkezik a pénteki Béke-Tér-Zene

Két produkcióval érkezik a pénteki Béke-Tér-Zene
Július 8-án, pénteken két produkciónak is tapsolhat a közönség a Béke-Tér-Zene programsorozat következő állomásán. A szegedi Geometro együttes 18 órakor, a Kiskun Szenior Örömtánc csoport bemutatója pedig 19 órakor látható.

Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elárulta, hogy nem egyedi a dolog, hiszen táncos produkcióra már tavaly is volt példa, így természetesen nagy örömmel és szeretettel tűzték műsorra a pénteki szenior örömtáncot is.

Az este folyamán 18 órakor a szegedi, 2014-ben alakult Geometro együttes kezd majd, akik harmadik alkalommal lesznek vendégei a programsorozatnak. Szabados-Tóth Bálint, az együttes szaxofonosa elárulta, hogy eddig minden alkalommal történt valamilyen időjárással összefüggő rossz élményük, amit remél, hogy idén nem valósul meg. Első alkalommal az eső elmosta a koncertet, amit egy másik időpontban sikerült pótolni, illetve tavaly, a fellépés után a hazaúton kerültek olyan hatalmas viharba, ami szintén emlékezetes marad. Az együttes életével kapcsolatosan elárulta, hogy egyre jobban elkezdtek nyitni a rockzene felé, az előző évekhez képest ma már organikus városi jazz-rockként aposztrofálható a műfaj, amit képviselnek. Úgy fogalmazott: sokkal nyitottabbak vagyunk a populáris irányzatok felé. Mára maga a jazz is óriási átalakuláson megy jelenleg is keresztül és nem a nyakkendős réteg zenéje csupán, hanem nyit mindenki felé. Ez a mi hitvallásunk is: a jazz is legyen mindenkié.  Hozzátette: jó alkalom Kiskunfélegyházán a pénteki koncert arra is, hogy megismertessék a jazzt és átadhassák mindazt, amit a műfaj képvisel.

– A mi zenénk erőssége, hogy nagyon nagy energiákat tudunk mozgósítani, jól felépített dinamikával. Ezek a számok javarészt katarzisba mennek át. Nagyon energikusak a saját zenéink, közérthető jazz zene, amit játszunk – mondta el végezetül Bálint.



Ugyanezen az estén, 19 órakor a Kiskun Szenior Örömtánc csoport bemutatójára is sor kerül. Kocsisné Móczár Julianna, a csoport trénere és vezetője elmondta, hogy jelenleg négy helyen dolgozik együtt a javarészt nyugdíjas korú tagokkal: Gátéron, Kiskunfélegyházán, Jászszentlászlón és Kiskunmajsán. Úgy tapasztalja, hogy Félegyházán a szenior korosztály nagyon aktív. Ez pedig egy újabb lehetőség a számukra. Mozgás, öröm, agytorna: ez a három szó az, ami kifejezi a tevékenység lényegét. Koreográfiát tanulnak, mozognak, és mindezt örömmel teszik egy nagyon jó közösségben. Sortáncokat, körtáncokat, blokktáncot és ülő táncot is elsajátítanak, amelyekből bemutatót láthat a közönség pénteken este.

– Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy a fiatalokkal lehetünk együtt ott a rendezvényen és izgatottan készülünk az eseményre – mondta el Kocsisné Móczár Julianna.

Z. A.

           

Kövessen minket a Facebookon is!