Sport 2022. július 8. 12:00

Még lehet nevezni a Petőfi-emlékfutamra

Még lehet nevezni a Petőfi-emlékfutamra
Július 15-éig várják a nevezéseket a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó XXIX. Kiskun Utcai Futóversenyre.

Nevezni online, vagy személyesen lehet a Tourinform irodában, a Szuperinfónál és a NOR-BIKE Kerékpárszaküzletben. A július 23-i rendezvényen a futókat Petőfi Sándor személyesen várja, sőt a résztvevők egyedi Petőfi-emlékérmet és kedvezménykuponokat is kapnak.



A városi Petőfi-emlékhelyek érintésével szervez emlékfutást a belvárosában a Jogging Plus Futóklub és a Tourinform iroda, július 23-án, szombaton. A rendezvény kapcsán Olasz Anita, a Tourinform iroda vezetője elmondta: a verseny célja a futás népszerűsítése mellett a város értékeinek, turisztikai látnivalóinak bemutatása. Eddig már több mint 100 nevezés érkezett az ország különböző pontjairól és külföldről is. A versenyre egyéniben 5, 10 és 21 kilométeres távokra várják a nevezéseket. Az óvodások és általános iskolások az „Ifjú titán” futamokra nevezhetnek. A „Talpra magyar” 1848 méteres váltófutamra pedig 3 fős csapatok jelentkezését várják, korosztálytól függetlenül. Hozzátette: a versenyt 8 óra 30 perckor Balla László, a város sportért felelős alpolgármestere és Petőfi Sándor nyitja meg, akit Bánföldi Szilárd színművész személyesít meg. A futamokat is Petőfi indítja majd a város zászlójával, és Kis-Fekete Vilmos közreműködésével, trombitaszóra. Híres költőnkkel beszélgetni, szelfit készíteni és verseket olvasni is lehet majd. A rendezvény ideje alatt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület kézműves foglalkozásokkal, a HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány ugrálóvárral várja a gyermekeket. A NOR-BIKE Kft. szervezésében kerékpáros ügyességi feladatok teljesítésére lesz lehetőség.



A Petőfi 200 évforduló alkalmából a verseny útvonala is Petőfi specifikus lesz. Egy Petőfi-kör 5 kilométer, ezalatt a versenyzők a Hősök ligetéből indulva a városközpont felé haladnak a nemzeti színű zászlókkal díszített főutcán, majd a Móra Ferenc-téren, a Hattyúház mellett és az Ótemplom mögött a Petőfi-emlékház előtt futnak el. Megkerülik a Constantinum iskolát, majd a Kiskun Múzeum és a járásbíróság érintésével haladnak tovább a főtér irányába, végül a Kossuth utcán futnak vissza a versenyközpontba. A futókat különböző zenei attrakciókkal is buzdítják. A kéttornyú templom előtt Fazekas Tamás kántor orgonál, a Móra Ferenc-téren a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Hattyúháznál pedig a Remedy együttes koncertezik. Az Ótemplom és a plébánia között dr. Tóth Ákos tárogatón, a múzeum épületénél Vas László tekerőlanton muzsikál. A Petőfi-emlékház előtt Kovács Nándor stand up comedy műsorral lelkesíti a futókat.

– A távolabbról érkező résztvevőket szeretnénk arra motiválni, hogy több időt töltsenek el a városban, ne csak azt az egy napot, amíg a verseny zajlik. Ezért azok, akik neveztek, négy kedvezménykupont kapnak. Ezekkel a Félegyházi Termál Parkfürdőben, a Kiskun Múzeumban és a Sörfesztiválon kedvezményes belépőt válhatnak, valamint a Kovács Cukrászdában kedvezménnyel fogyaszthatnak a nyár végéig. Ezzel is próbáljuk ösztönözni a versenyzőket, hogy minél több helyre látogassanak el a városban – mondta el Olasz Anita.

G. E.

Fotó: Tourinform iroda
             

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek