Program 2022. július 12. 08:00

Zaporozsecek jubileumi találkozója

Zaporozsecek jubileumi találkozója
Július 21. és 23. között Kiskunfélegyházán tartja éves találkozóját a Magyar Zaporozsec Klub. Az eseményre eddig 20 autó regisztrált 52 fővel, köztük 6 autó Németországból.

A Zapi-rajongók minden évben máshol szervezik meg az összejövetelt. Idén a klub egyik alapítója, Szász Attila, Kiskunfélegyházára hozza el az autós társaságot, így az idelátogató érdeklődők is megcsodálhatják a régiségeket.



Az idei találkozó már a tizedik lesz, amely négy napig tart. Július 22-én, pénteken, Kiskunfélegyházán mutatkoznak be az automobilok, ahol a “Zapi szépségversenyen” mérik össze sármjukat. Július 23-án, szombaton délután érkeznek meg Szegedre, és a tervek szerint a Széchenyi-téren parkolnak le a Zaporozsec-csodák.



A klub rendezvénye nemcsak egy egyszerű autós találkozó, hanem inkább egy családi esemény. A tagok között van vízóra-leolvasó és orvos is, de amikor a „Zapi” előkerül, mindenki ugyanúgy „csak” egy autórajongó lesz.



Az ország egyetlen forgalomban lévő, veterán minősítésű ZAZ 965 Zaporozsece is aktív tagja a társaságnak. Ez a példány magánimportként került a jelenlegi tulajdonosához, akinél egy alapos restaurálás után OldTimer minősítést kapott.



A klub célja, hogy megmutassák a világnak, hogy egy ilyen kis autót is, mint a Zaporozsec, lehet szeretni.

             

 

Kövessen minket a Facebookon is!