Helyi hírek 2022. július 12. 20:20

Cowboyok hétvégéje Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Cowboyok hétvégéje Kiskunfélegyházán
Kétnapos, hamisítatlan vadnyugati élményben volt része mindazoknak, akik az elmúlt hétvégén kilátogattak a Fekete Lovastanyára. Az ország minden pontjáról érkeztek ugyanis olyanok, akik ezt a nemes szenvedélyt gyakorolják, vagy egyszerűen csak szeretik.

A helyszínre érkezve azonnal szembetűnő volt az a lazaság, közvetlenség, ami kivétel nélkül jellemezte a fesztivál szervezőit és résztvevőit egyaránt. A programok összeállítása is tükrözte a különleges vadnyugati érzést. A western felszerelésbe bújt lovasok, kalappal a fejükön, lóról terelték a borjakat. Nők és férfiak járták a területet lóháton és egy-egy biccentéssel köszöntötték egymást.

Szombaton a gyermekek kecskéket kergettek, a vállalkozó szellemű versenyzők többek között vízirodeón vettek részt. Kora este pedig Zerinváry Szilárd és a Nyargaló Lovas Egyesület lovasbemutatóját tekintette meg a nagyérdemű. Mindkét este a Future Guys kaszkadőrshow és az Ördöglovasok szórakoztatták a vendégeket és persze az elmaradhatatlan western buli, amihez foghatót aligha látott korábban a közönség.

Szombat este gazdára talált a számos értékes tombolanyeremény mellett Smoky is, az egyéves csikó, akit gazdája fülig érő mosollyal vihetett haza.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!