Helyi hírek 2022. augusztus 19. 10:00

Junior Prima 2022 – Magyar ismeretterjesztés és média kategória

Junior Prima 2022 – Magyar ismeretterjesztés és média kategória
A Prima Primissima Díjat Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.
Borítókép: a 2021-ben díjazott fiatalok
Fotó: Infopont Ajánló Magazin


A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között. Az elismerés társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Bebizonyosodott, hogy a  díjazottak valódi példaképek – a díj küldetése pedig továbbra is az, hogy ezután is megtalálják azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet.
 
A Prima Primissima Díjakat 2007-től évtől kifejezetten fiatal tehetségek számára is odaítélik, amelyet az az igény hívott életre, hogy ne csak a már komoly eredményeket felmutató szakembereket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is.
 
A Junior Prima Díj igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét, így olyan hagyományokat követ, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Valamennyiünk felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a “junioroknak”, lehetőséget kínáljunk számukra “szeniorrá” válásukhoz.
 
A Junior Prima Díjakat először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat – sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet és építőművészet – hívott életre az alapítvány kuratóriuma.
A KAVOSZ Zrt. 2014-ben Társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima Alapítványhoz és 2021-ig a Junior Prima Díjak SAJTÓ kategóriájában díjazták és 2022-től a Junior Prima Díjak ismeretterjesztés és média kategóriájában díjazzák a fiatal tehetségeket.

Az idei évben is nagyra becsült szakembereket kértek fel a zsűrizésre, hogy tapasztalatukkal és tudásukkal segítsék a kiválasztás folyamatát.
 
A tét nem kevés, mert a zsűri által díjazott 6 ember személyenként nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesül. Az ifjú tehetségek megismerésében és e nívós díjra való jelölésben Ön is segíthet, ezért amennyiben ismer olyan 30 év alatti, magát magyarnak valló, a magyar média (blog, vlog, híradó, írott sajtó, irodalmi mű, fotóriporter, dokumentumfilm, stb) területén tevékenykedő, kiemelkedő eredményeket elért magánszemélyt/alkotóközösségeket, akit/akiket jelölésre érdemesnek tart kérik, hogy a https://juniorprima.kavosz.hu/junior-prima-dij-jeloles/ oldalon a jelölt elérhetőségeit, szakmai önéletrajzát és publikációt feltüntetve küldje el számukra legkésőbb október 14-éig.

Jelszó: junior2022

Amennyiben a jelöléssel kapcsolatban kérdése, kérése lenne, a 
[email protected] elérhetőségen készséggel állnak rendelkezésére.


A jelölési folyamat a magyar szellemi értékek megőrzése és további fejlesztése szempontjából kimagasló jelentőségű, hiszen a jelölti kör minősége határozza majd meg a későbbi díjazottakét is!

 

Kövessen minket a Facebookon is!