Petőfiszállás 2022. július 12. 16:00

Emlékművet is avattak Pálosszentkúton, az idei motoros zarándoklaton

Képgaléria
Emlékművet is avattak Pálosszentkúton, az idei motoros zarándoklaton
Több száz motoros vett részt július 9-én, szombaton, a tizenötödik Keresztény Motoros Zarándoklaton, Petőfiszállás-Pálosszentkúton. A résztvevők azért gyűltek össze az Alföld egyik legszebb Mária-kegyhelyén, hogy Szűzanya oltalmát kérjék motoros életükre.

A motorosokat Szász János, Petőfiszállás polgármestere köszöntötte. Ahogy fogalmazott, felgyorsult világunkban meg kell néha állni és elgondolkodni azon, hogy mitől, miért és hogy vagyunk, honnan jöttünk és hová tartunk, kinek köszönhetjük és kiért vagyunk. – Mi, emberek, hajlamosak vagyunk arra, hogy azt higgyük: mindent mi teremtünk meg magunk körül. De nem! Mi csak hozzájárulunk! A Jó Isten, aki mellettünk van és segít minket, aki elindít bennünket egy úton, és aki meghatározza a célt – fogalmazott a polgármester, majd feltöltődést kívánt minden jelenlévőnek.

A találkozó ezúttal is szabadtéri szentmisével kezdődött, amelynek szónoka Puskás Antal tartományfőnök és Bátor Botond pálos szerzetes volt, aki maga is motorral érkezett a helyszínre. Szentbeszédében kitért arra, hogy számára a motorozás a szabadság élményét jelenti. – A száguldás hasonlít a repüléshez. Amikor száguldunk, repülünk, a szabadság élménye jár át bennünket. Bár az aszfalthoz és a motorhoz vagyunk kötve, de a lelkünk szárnyal – fogalmazott Bátor Botond.

Balla Barnabás plébános – aki gyakorlott motorosként az egyik főszervezője a találkozónak és a kegyhely házigazdája – köszöntőjében arról beszélt, hogy nem csak a motoroknak van szüksége szervizre, hanem a motorosok lelkének is. Ezt a lelki szervizt szolgálja ez a találkozó is.

A MotokerékPálosok közössége sok évvel ezelőtt alakult a fehér barátok kezdeményezésére. Elsődleges céljuk, hogy évente egyszer találkozóra hívják a keresztény motorosokat, hogy közösen imádkozzanak, szórakozzanak és tapasztalatot cseréljenek. A szentkúti találkozó mellett számos közös túrán is részt vesznek, és nagy örömmel fogadnak minden lelki feltöltődésre vágyó motorost.

A szentmise után megáldották azt a motoros emlékművet, amit Balla Barnabás atya kezdeményezésére dr. Ostorházi László valósított meg. Az emlékhely létrejöttét támogatta: Petőfiszállás önkormányzata, Kis István asztalos, DON BOSCO cukrászda, Nádró Bi-Ver-An Kft., Szabó Tüzép, R. Nagy Tüzép, Mega-Sped Kft., Félegyházi Pékség, Techno-Wato Kft., Bozóki Kft., KRYX Kft., Pánczél Kft., Panelko Kft., Nicron Kft., MLS Kft., Davel Kft., Ostorházi Bevonattechnika Kft. és még sokan mások.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!