Helyi hírek 2022. július 13. 10:00

Közlekedj okosan Félegyháza!

Képgaléria
Közlekedj okosan Félegyháza!
Április 27-én, egy közúti baleset során a 14 éves Berki Fanni életét veszítette. Ez a tragikus esemény hívta életre az augusztus 23. és 25-e közötti közlekedésbiztonsági tábort, amelyet 10 és 14 év közötti diákok számára szerveznek Kiskunfélegyházán, a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A tábor részleteiről Bajzák Andrea ifjúsági referens beszélt.

– Mi a tábor célja?

– A város megnövekedett gépjárműforgalma nagy veszélyt jelent az önállóan közlekedő gyermekekre. Fanni szülei kislányuk tragédiája után szinte küldetésüknek tekintik a gyermekek biztonságos közlekedésre, váratlan forgalmi helyzetekre való felkészítését. Szeretnék elérni, hogy a baleset helyszínén további forgalomlassító berendezéseket, kerékpáros piktogramokat helyezzenek ki a további hasonló tragédiák elkerülése érdekében. 

– Kiknek az összefogása eredményeként valósul meg a tábor?

– A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, valamint a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz. Ezen felül csatlakoztak jólelkű vállalkozók és magánszemélyek is a kezdeményezéshez, illetve Balla László alpolgármester, a körzet képviselője is.

– Milyen költségekkel jár a részvétel? Milyen programokkal várják a gyerekeket?

– A tábor ingyenes lesz, napi háromszori étkezést nyújtunk egy helyi vállalkozónak köszönhetően. A felmerülő költségeket az I. Félegyházi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál, a III. Halászléfőző Verseny bevételeleiből, valamint a Dél-100 Kft. felajánlásából fedezzük. Minden nap sport- és szabadidős tevékenység, illetve közlekedésgyakorlati oktatás várja a fiatalokat. A háromnapos interaktív képzés során szeretnénk felkészíteni a gyermekeket nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is az önálló, biztonságos közlekedésre, de emellett sport- és szabadidős tevékenységeket is kínálunk a táborosainknak.

V. B.

             

Kövessen minket a Facebookon is!