Helyi hírek 2022. július 14. 08:00

Folytatódnak a felújítási munkálatok Félegyházán

Folytatódnak a felújítási munkálatok Félegyházán
A Korona és a Deák Ferenc utca, valamint a hozzájuk kapcsolódó út- és utcaszakaszok is megújulnak előreláthatólag szeptember végéig. A felújítás során a parkolók, a járdák, a kapubejárók és a zöldfelületek zöme is megszépül. A részletekről Kovács Balázs, az önkormányzat fejlesztési csoportjának projektmenedzsere beszélt.



– Hol zajlanak jelenleg felújítási munkálatok a városban?

A Deák Ferenc utcát a Kossuth utcától kezdve újítjuk fel 230 méter hosszúságban, valamint a hozzá csatlakozó Mallár- és Boca Magda-közök is újjászületnek. A munkálatok során az utcában lévő parkolókra, járdákra, kapubejárókra, zöldterületek nagy részére is kiterjed a pályázat költségvetése. A József Attila Általános Iskola előtt egy buszmegállásra is alkalmas területet alakítunk ki, hogy a diákok és a tanáraik kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhessenek.



A Korona utcában a teljes járda- és útszakaszon burkolatot cserélünk. Itt is létesítünk parkolókat és a zöldfelületek is megszépülnek. A beruházás érinti a Kazinczy és a Dr. Holló Lajos utcai járdacsatlakozásokat is, illetve véglegesen az 5. számú főútra telepítünk egy buszmegállót.

– Jelenleg milyen szakaszban van a kivitelezés?

Most zajlik a tükörkiszedés, amire egy fagyvédő réteg kerül a jövő héttől és megkezdődik az útalap építése is. Ezt az ágyazóréteg elterítése követi.



– Mikor vehetik birtokba a közlekedők a beruházásokat?

Szeptember végére tervezzük az átadást, de az időjárási körülmények és a piacot jelenleg meghatározó anyaghiány kedvezőtlen irányba befolyásolhatja ezt.

– Lesznek még változások a forgalmi rendben?

– A forgalmi rendet mindig a munkafázisokhoz alkalmazva, a kivitelező felelős műszaki vezetőjének jóváhagyásával alakítjuk ki, amit egyeztetünk a városüzemeltetési osztállyal.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!