Helyi hírek 2022. július 17. 17:00 Forrás: MTI

Átadták a felújított buszállomást Kiskunhalason

Képgaléria
Átadták a felújított buszállomást Kiskunhalason
A közlekedők döntéseinél, választásainál nagy súllyal esik latba a járművek és állomások általános állapota, komfortossága, tisztasága is, ezért is fontos azok felújítása – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára az új kiskunhalasi buszállomás avatóján.

Kállai Éva kiemelte: a Volánbusz 2018 óta rohamos ütemben korszerűsödő flottával szolgálja ki utasait, az idei év végére már a járműpark majdnem felét a fiatalabb buszok teszik ki. Hozzátette: a beszerzések megállították a buszállomány elöregedését, a korábban 13 év fölé emelkedő átlagéletkor még idén 8 évre csökkenhet. Bács-Kiskun megyébe az elmúlt négy évben hatvan új autóbusz érkezett, közül hét Credobus Econell 12 típusú jármű Kiskunhalasra. A városban régóta váratott magára a több mint 50 éves állomásépület teljes felújítása, amelynek időszerűségét az évente itt megforduló körülbelül egymillió utas érezhette leginkább fogalmazott a helyettes államtitkár.

Bányai Gábor, a Dél-Alföld régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a város fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Kiskunhalason mostantól a 21. századhoz méltó körülmények között fogadhatják az utasokat. A város a komplex közlekedésfejlesztési intézkedéseinek megvalósítására mintegy 645 millió forintot nyert a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által irányított terület- és településfejlesztési operatív programból (TOP), az összeg több mint felét fordították az új buszállomás építésére.

Rideg László (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke kiemelte: a TOP-források révén eddig mintegy 4 milliárd forint érkezett a különböző halasi fejlesztésekre és további 1,6 milliárd forintot is nyert a város. A közösségi közlekedés a reneszánszát éli, de ehhez megfelelő infrastruktúrát és szolgáltatást kell nyújtani az utazóközönségnek  fogalmazott Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette: ennek kiváló példája most átadott halasi buszállomás.

A város nevében Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP) polgármester mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a beruházás megvalósulását.
            

Kövessen minket a Facebookon is!