Helyi hírek 2014. november 11. 13:12

Ötös a Szivárványnak

Képgaléria
Ötös a Szivárványnak
Öt új munkahelyet hoz Félegyházának a visszatérő mosodai szolgáltatás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új géppark vásárlásával és üzembeállításával újra a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben végzik a mosást. Erről döntöttek a város önkormányzati képviselői, ugyanakkor megszavazták azt a mintegy 16 millió forintot, amely a beruházás költségigénye.

– Megszűnnek az áldatlan állapotok – nyilatkozta Gálig Erzsébet intézményvezető, a mosodai szolgáltatás-projekt előterjesztője –, januártól vége lesz a késéseknek és az erősen kifogásolható minőségnek.

Mennyire lehet majd kihasználni az új gépek kapacitását?

– 180 ellátott és 150 dolgozói mellett a városban felmerülő igényeket is képes lesz teljesíteni, akár piaci alapú szolgáltatást is ellátni, hiszen napi 12 órában tervezzük az üzemidőt, és a korábbinál nagyobb teljesítményű a szárító.

Melyik telephelyen indul be a mosodai szolgáltatás? Jelenti-e majd a létszám bővülését, új dolgozók felvételét?

– A Szivárvány Intézmény 5 telephelye közül a Csanyi útin helyezzük üzembe a gépparkot, ezzel Kecskemétről visszatér Félegyházára a költséges mosodai szolgáltatás. Teljesen új és valós 5 új munkahely jön létre, melyek betöltéséhez nincs szükség különösebb képesítésre, s ezeket az állásokat hamarosan meghirdetjük – tájékoztatta a Közlönyt Gálig Erzsébet intézményvezető.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!