Helyi hírek 2022. július 21. 15:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedési rendőrök segítették a "limonádés" kisfiú munkáját

Képgaléria
Közlekedési rendőrök segítették a "limonádés" kisfiú munkáját
Kecel és Kiskőrös között találkozhatnak az autósok Szász Bencével, akihez ma délelőtt rendőrök is csatlakoztak.

Borítókép és további fotók: Juhász D. Géza, delalfoldinfo.hu



Lapunk is beszámolt
arról néhány napja, hogy Kecel és Kiskőrös között – az 5309-es út keceli leágazásánál – egy 12 éves fiú felállított egy standot, és limonádét oszt az arra járó, szomjas autósoknak.



A nem mindennapi „akció” felkeltette a helyi rendőrök figyelmét is, és úgy gondolták, rövid időre csatlakoznak Szász Bencéhez. Az egyenruhások ma (csütörtök) délelőtt meglepték a fiatalt, és míg Bence limonádéval, a rendőrök hideg ásványvízzel és vadriasztóval kedveskedtek az autósoknak.



Természetesen Bence sem úszta meg ajándékok nélkül: a balesetmegelőzési bizottság jóvoltából könyvet és kerékpározáshoz használható láthatósági eszközöket kapott. Sőt, beülhetett a rendőrautóba, valamint kipróbálhatta a speciális rendőrségi felszereléseket.



A hőségben a közlekedés résztvevőinek türelemre és – az átlagtól nagyobb – figyelemre van szüksége. A kánikula megterheli a szervezetet, így előfordulhat, hogy a reflexek tompulnak, a mozdulatok lassúbbak vagy éppen kapkodóbbak.



Kérik, hogy a nagy melegben csak az üljön autóba, akinek elengedhetetlenül szükséges! Mindig kipihenten vezessenek és a szokásoshoz képest gyakrabban álljanak meg pihenni! Mindig legyen az autóban megfelelően lehűtött ivóvíz a kiszáradás ellen!

Fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hiszen mindenkit hazavárnak!
                    

Kövessen minket a Facebookon is!