Helyi hírek 2014. november 11. 18:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Drogprevenciós összekötők Bács-Kiskun megyében

Drogprevenciós összekötők Bács-Kiskun megyében
A megyében dolgozó hét összekötő többek között elektronikus üzenetekben, előadásokon, fórumokon, fogadóórán, illetve telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal a szülőket.

Az utóbbi években az illegális szerek használatát illetően a felmérések adatai – különösen a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében – emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel.






A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

A kezdeményezés a szülők megelőzésben betöltött szerepét hangsúlyozza: a társas kohézió és a családi kapcsolatok megerősítése segítséget jelenthet a kortársak befolyásolásával és az iskolában szerzett kudarcélményekkel szemben. Bács-Kiskun megye valamennyi rendőrkapitányságán elérhetők a program helyi közvetítői, akik széles körű információt adnak az őket felkereső családoknak. Ennek érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal a szülőket.

A programban részt vevő rendőrök elérhetőségeiről, a fogadóórák és az ügyelet rendjéről http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/drogprevencios-osszekotok/bacs-kiskun-megyei-rendor-fokapitanysag oldalon, továbbá az érintett iskolák, szervezetek épületeiben kihelyezett tájékoztatókból értesülhetnek a szülők, családtagok.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!