Program 2022. július 21. 17:00

A mai, nulladik nappal indul a VII. Sörfesztháza

A mai, nulladik nappal indul a VII. Sörfesztháza
Nulladik nappal megnyílik az idei Sörfesztháza kapuja június 21-én este. Hét évvel ezelőtt a Kiskun Múzeumban indult el a fesztivál, ami akkor családias hangulatú első próbálkozás volt körülbelül 20-25 féle kézműves sörrel. Korábban nem létezett kézműves sörkínálat és kézműves sörfesztivál sem városunkban – emlékezett vissza Ónodi Árpád, szervező.

A kínálat idén százféle kézműves sört tartalmaz hazai ismert és elismert kézműves sörfőzdék részvételével. Árpád elmondta a sörökről, hogy természetesen ezek nem ipari mennyiségben készült italok. Limitált mennyiségben állnak rendelkezésre, a hordókat hosszas egyeztetés után sikerült beszerezni. Az italok biosörök, természetes alapanyagokból készültek, ennek értelmében szavatossági idejük 1-2 hónap. Mindezek miatt nyilvánvalóan az áruk is borsosabb. Hozzátette: a magyar sörfogyasztók szeretik a változatosságot, kicsit válogatósak is vagyunk, nagyon színes sörkultúra jellemez minket. A minőségről és a sokféleségről szól majd az idei Sörfesztháza. Mindezek mellett kuriózum programelemek is helyet kapnak: a Nemzetközi Zaporozsec Találkozó és I. Veterán Kerékpár Találkozó és Kiállítás is ilyen lesz. Már csütörtökön nyílnak a kapuk, akkor a Diabolus in Musica lép fel és a sörmozdony is rendelkezésre áll majd. A hétvége további részében is egyedi, különleges fesztiválhangulatot teremtő zenekarok lépnek fel: Crazy Daisy Jug Band, Marching Jazz Band és az elmaradhatatlan Brass On The Road. Emellett Food Truck Show, sörtoronymászás, borlugas, pálinkaudvar is várja idén az érdeklődőket.

Balogh Máté sörfőző mester elmondta, hogy ő 2017-ben csatlakozott a Sörfesztháza csapatához, azóta töretlen lelkesedéssel készülnek évről-évre az eseményre. Mint minden évben, idén is újdonságokkal találkozhatnak a Félegyházi Sörműhelytől, málnás, kávés sört is kóstolhatunk, de Petőfi-sört is választhatunk a kínálatból, ami egy Bohemian Pils típusú szűrt lager. Természetesen az ország minden tájáról érkezik a 100 féle sör, amelyek között a megszokott választékon kívül lesz uborkás, pizzás, ice teás, narancsos-kakukkfüves radler is és egészen őrült sörmegoldásokkal is találkozhatnak a bevállalósak. Máté hozzátette: van egy konzervatív réteg, akik ugyanolyanokkal próbálkozik és vannak a nagyon nyitottak, akik folyamatosan szeretik próbára tenni saját ízlésüket a söröket illetően. Az italok mellett az ételek is nagy hangsúlyt kapnak. A Falatom Guruló Gasztroműhely jóvoltából hamburgerek, tépett húsos szendvicsek, churros (spanyol fahéjas fánk), cubano szendvicsekkel és prémium grillkolbászokkal is készülnek.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!