Helyi hírek 2022. július 24. 11:00

Fesztiválélmény Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Fesztiválélmény Kiskunfélegyházán
Július 21. és 23. között ismét a söröké volt a főszerep Kiskunfélegyháza szívében. A platánfák hűs árnyékában, a színes lampionok alatt élvezhették a nem mindennapi programokat a hetedik ízben megrendezett Sörfesztházára érkező látogatók.

A padok között több tucat, autentikus, mintegy százéves katonai és polgári kerékpár parkolt, karddal,  puskával felszerelve, valamint néhány, esetenként meghökkentő épített kerékpárt csodálhattak meg a vendégek. Nem csak kétkerekű járgányokat állítottak ki, hiszen a fesztivál idén összebútorozott a 10. Zaporozsec találkozóval.

A vendégeket Ónodi Árpád, a fesztivál atyja köszöntötte és néhány szóban ismertette a programokat is. Ameddig az autósok túrázni indultak, addig kisvonatozási lehetőség fogadta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Kossuth utcai oldalon ugrálóvár, népi játszótér és kézműves foglalkozás várta a gyermekeket, a szülők pedig ez idő alatt nyugodtan fogyaszthattak a különlegesebbnél különlegesebb söritalokból. Sörfőzés-bemutatón tekinthették meg, hogyan is készül eme nemes ital, ahol Tóth Péter hivatalos sörbíra nyújtott betekintést a főzés rejtelmeibe.

A fesztivál egyediségét az utcán felsorakoztatott Food Truck-ok adták. Elnevezésüket onnan kapták, hogy minden egyes gépjármű, afféle mozgó büféként funkcionál. Olyan módon, hogy valós gépjárműveket alakítottak át arra a célra, hogy hangulatos kiszolgálásban részesítsék vásárlóikat. Van ezek között lószállító utánfutóból átalakított büfé és többféle egyedi gépjármű-különlegesség. Nemcsak a környezet, a kiszolgálás, hanem az ételek és az italok is az egyediséget, a kézművességet tükrözik. Szinte kivétel nélkül, máshol aligha kapható ételeket és italokat kóstolhatott meg a nagyérdemű. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, nemcsak a szemnek és szájnak kedveztek a szervezők, hanem a füleknek is. Olyan koncertélményt kaptak a látogatók, amelyben máshol aligha lehet részük. Minden korosztálynak és ízlésnek megfelelő fellépőlistát állítottak össze, amelyben szerepelt a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, a Crazy Daisy Jug Band és a Brass On The Road is.

T. L.
                
Fotó: Fantoly Márton  
              

Kövessen minket a Facebookon is!