Helyi hírek 2022. július 23. 10:20

Kezdetét vette a Petőfi-emlékfutam

Képgaléria
Kezdetét vette a Petőfi-emlékfutam
Július 23-án reggel kezdetét vette a XXIX. Kiskun utcai futóverseny „PETŐFI-EMLÉKFUTAM”.

Balla László sportért felelős alpolgármester megnyitó beszédében külön köszöntötte Korond testvértelepülésünk küldöttségét, akik 7 fővel képviseltetik magukat a futóversenyen. A Jászfényszaruról érkezett vendégeket is üdvözölte és természetesen mindenkit, aki ezen a forró nyári napon a sporttevékenységet választotta. Felidézte azt a fél évvel ezelőtti pillanatot, amikor először hallott a Petőfi-emlékfutam ötletéről, amit már akkor is nagyszerű kezdeményezésnek tartott.
Ahogy fogalmazott: – A sport, a kultúra, a történelem összekapcsolódik ezen a mai napon. Összekapcsolódik és én erre nagyon büszke vagyok. Hozzátette: majdnem 500-an vagyunk ma itt, ami azt gondolom, hogy első alkalommal ebben a formában megrendezett versenynek egy tökéletes, ideális szám. Megköszönte a kollégáknak, szervezőknek a munkáját és jó szórakozást, sikeres célba érést kívánt a sportolóknak.

A beszéd után átadta a város zászlaját Petőfi Sándornak, akit Bánföldi Szilárd színművész személyesít meg a nap folyamán. A művész elszavalta a költő Szülőföldemen című versét, majd márciusi ifjakhoz hasonló vehemenciával méltatta a sport fontosságát. Csatához hasonlította a futótávokat, ami teljesítéséhez erőt, kitartást és sok sikert kívánt.

– Tudom, hogy meleg van, de aki csatába megy, az nem foglalkozik az időjárással – fogalmazott.

A futóverseny a kistávokkal kezdődött, majd a váltó és az 5, 10, 21 kilométeres futam veszi kezdetét. A bemelegítést Simon Hajni segítette minden versenyszámnál, a futamokat Kis-Fekete Vilmos és Petőfi Sándor indították.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek