Helyi hírek 2014. november 11. 16:15

„Hangokat hoztunk”

Képgaléria
„Hangokat hoztunk”
A városi könyvtár betűbölcsisei belekóstolhattak a Waldorf módszerbe

Minden ugyanúgy indult, ahogy szokás a városi könyvtár Baba-mama Klubjában: A gyerekek sürgősen lesiklottak a mini-csúszdán, könyveket lapozgattak, vagy végigheveredtek a szőnyegpadlón, és érdeklődéssel szemlélték a cipőiktől megszabadult felnőtteket. Egyszercsak megszólalt valaki: „Megjött Szilvi!”, és ettől kezdve kicsit eltért minden a szokásostól.

– Hangokat hoztunk, mert ők még messze vannak az ovitól, s most megmutatjuk, mit is csinálunk a Waldorf óvodában és az iskolában – mondta Feketéné Csikós Szilvia, a Waldorf Iskola tanítója. – Hompot Anikó Waldorf óvónővel érkeztünk, és a picurkák a szüleikkel együtt belekóstolhatnak a módszereinkbe.

Mit fogtok csinálni?

– Mondókákkal és dalokkal kezdünk, így működik jól a ringató, aztán manócskákat varrunk, közben beszélgetünk a szülőkkel.

Lesz folytatás? Rendszeres könyvtári programmá válnak a hangok és a bemutatkozás?

– Néhány havonta megismételjük, újra bemutatkozunk itt – ígérte Szilvi –, mert új betűbölcsis gyerekek jönnek. A folytatás pedig péntekenként az oviban, ahol az érdeklődők nyíltnapok keretében, rendszeresen beleshetnek az életünkbe.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!