Helyi hírek 2022. július 24. 17:00

Színes járgányok a X. Nemzetközi Zaporozsec Találkozón

Képgaléria
Színes járgányok a X. Nemzetközi Zaporozsec Találkozón
Színes autók kavalkádja fogadta a látogatókat a X. Nemzetközi Zaporozsec Találkozón, ami a július 21. és 23. között zajló VII. Sörfesztháza rendezvény kiegészítő programja volt. Az ország legkülönbözőbb szegleteiből érkező kocsikat Kiskunfélegyházán és környékén is megcsodálhatták a járókelők, ugyanis a térség látványosságait is végig látogatta a csapat – tudtuk meg Szász Attilától, a Zaporozsec Klub alapítójától.

– Csütörtökön, a VII. Sörfesztháza helyszínén találkoztunk a résztvevőkkel, akikkel egy finom közös ebéd után elindultunk Kistelekre, hogy belessünk a réteskészítés rejtelmeibe. Ekkor még csak 15 autóval kirándultunk, később csatlakoztak hozzánk a többiek is. Péntek reggel a kibővült létszámú társasággal Kunszálláson a lisztőrlés folyamatát néztük meg a helyi malomban, és egy családi óragyűjteménybe is ellátogattunk. A délutáni órákban a Sörfesztháza programjaihoz csatlakozva megrendeztük a Zaporozsec szépségversenyt. Minden megvásárolt karszalag mellé adtunk egy szavazólapot, aminek segítségével a látogatók döntöttek a legszebbnek ítélt járgányokról. Az első helyezett a Harajda Miklós tulajdonában levő egyedi piros Zapi lett. A második helyezést holtversenyben a Zaporozsec Klub Rat Rod autója és a Balla Miklós tulajdonát képező kék színű Zaporozsec nyerte el. A harmadik helyezettnek Legédi János autóját választották.

Szombat reggel ismét beindítottuk ezeket a régi csodákat és Pusztaszeren a Hét vezér emlékművet látogattuk meg, ahol a polgármester személyesen köszöntött bennünket. A település történetének megismerését követően átautóztunk Szegedre, itt a halételek megkóstolása után rendőri felvezetéssel bejutottunk a Széchenyi-térre, ahol 22 Zapival, két Tavriával, egy amerikai gyártmányú Mercuryval, illetve egy Luazzal sok kíváncsi tekintetet vonzottunk. Végezetül elmentünk Zápor József kávézójába, ami kultikus hely a Zapor
ozsec tulajdonosoknak. Innen délután érkeztünk vissza Félegyházára.

V. B.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!