Helyi hírek 2022. július 28. 08:00

Sikeres tanévet zárt a József Attila iskola

Képgaléria
Sikeres tanévet zárt a József Attila iskola
Mozgalmasan telt a 2021/2022-es tanév a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a járvány okozta nehézségek ellenére sikeres tanévet zártak. Az elsős lurkók azonnal a tanulóifjúság aktív tagjai lettek. Azon kívül, hogy gyorsan megtanultak írni, olvasni, számolni, a tanév során bekapcsolódtak az ökoiskolai tevékenységekbe is.

Az őszi és tavaszi papírgyűjtések alkalmával rekordmennyiségű újrahasznosítható hulladékot gyűjtöttek az osztályok, és eddigieknél is szorosabb szülői összefogásnak voltak tanúi az intézmény nevelői. Őszi és tavaszi túrákon az „országos kéktúra” útvonalán bejárták Dobogókő és Hollókő környékét. Megemlékeztek számos világnapról (a hála, az autómentes nap, európai nyelvek napja, a magyar diáksport napja, a magyar népmese napja, a zene, az állatok, ne vásárolj semmit nap, feltalálók napja…)

Az iskola nemcsak témanapoknak, hanem projektheteknek is aktív részvevője volt. Bekapcsolódtak az Oktatási Hivatal által meghirdetett hulladékcsökkentési, fenntarthatósági, pénz7 témaheteibe is. A könyvtári hónap keretében több évfolyamon könyvtári vetélkedőket szervezett az intézmény könyvtárosa, kiaknázva a digitális technika interaktív lehetőségeit. A hagyományos „József Attila-hét” háziversenyeit kibővítették a pedagógusok, így több új területen mutathatták meg a diákok a tehetségüket.

A Halloween parti, Christmas parti, Weihnachten angol és német nyelvű programokat kiegészítette az eTwinning 4 különböző nemzetközi projektje, ahol Európa és néhány unión kívüli ország tanulócsoportjai működnek együtt különleges programok keretében. Ez a projekt városunkban egyedülállóan csak a „József”-ben valósult meg. Itt kell megemlíteni a számos nyelvi sikert, amelyeket a tanulók idegen nyelv területén értek el. Titok London Bridge, Tudásbajnokság, Bendegúz. Utóbbi két versenyhez hasonlóan a MatekÁsz és NyelvÉsz tanulmányi versenyeken országos és megyei bajnokok is születtek több évfolyamon. A tanítók és tanárok felkészítő munkája mellett a szülők munkája is hozzájárult a sikerekhez.

A József Attila iskola híven őrzi előde emlékét. A „tanítók tanító”-jára Fekete Pálra emlékeztek 2021 októberében, Rákóczi-domborművet koszorúztak idén márciusban.

Diákolimpia országos döntőben atlétika, asztalitenisz, tenisz és úszás sportágban is versenyeztek a nebulók. Ennek egyik eredménye volt például az ügyességi és váltó csapatbajnokságon elért országos első helyezés.

Jótékonykodásban is példát mutattak a szülők egész évben, a felhívásokra bőkezűen érkeztek adományok.  

Fontos kiemelni, hogy a tanévet követően az alsós és felsős tanulóknak öt 5 tábort is szervezett az iskola, amivel reményeik szerint megkönnyítették a szülők olykor nehéz nyári felügyeletét. Ilyen volt a Börzsöny-tábor Katalinpusztán, Diákolimpia tábor és Napközis Erzsébet-tábor az iskolában valamint Nyári Élménytábor Fonyódligeten.

Az intézmény joggal büszke pedagógusaira, tanulóira és szüleikre, s arra, hogy mindannyiunkban JÓZSEF-es szív dobog.

            

Kövessen minket a Facebookon is!