Program 2022. július 28. 12:00

Jazzfőváros lesz Kecskemét

Jazzfőváros lesz Kecskemét
Hatodik alkalommal szólítja az ország közepére a zenekedvelőket a JAZZFŐVÁROS fesztivál. Augusztus 4-7. között a kecskeméti Domb Beachen a magyar és nemzetközi klasszikus jazz színe-java lép fel, lesz minden a zenei kínálatban, ami a táncolható tradicionális jazzbe belefér: ragtime, blues, dixieland, New Orleans jazz, Harlem stride, swing, boogie-woogie, rock'n'roll, sőt egy kicsi soul és funky is. 4 nap, 5 színpad, 5 ország, 100 zenész, 40 óra zene és igazi fieszta vár a látogatókra.

A műfaj külföldi sztárjai közül itt lesz Gunhild Carling, aki gyakorlatilag minden hangszeren játszik, sőt, egyszerre három trombitát képes megszólaltatni, de énekel és sztepptáncol is! Gunhild a Postmodern Jukebox sztárja volt évekig, Amerikában él, Kecskemétre családi zenekarával, a háromgenerációs svéd Carling Family-vel érkezik. Itt lesz a népszerű angol Shirt Tail Stompers, az olasz csodazongorista Luca Filastro, valamint a swingtánc-világbajnok páros Ari & Simon Barcelonából. A hazai zenekarok közül az eMeRTon- és Prima-díjas házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett jön a Hot Jazz Band, a PapaJazz, a Grunting Pigs, de fellép a műsorvezetőjeként is jelenlévő Freddie triója is. A női énekesek vonalát Micheller Myrtill (Swinguistique), Bolba Éva (Jazzterlánc), Pleszkán Écska, valamint a Vintage Dolls képviselik számolt be a keol.hu.

A zene mellett a szervezők különleges programokkal is csábítják a közönséget, gondolva a családokra is, mindenkinek kínálva lehetőséget az aktív kikapcsolódára augusztus 1-4. között: csütörtökön Oh Yeah Ordibálóverseny lesz Guiness-csúcskísérlettel, pénteken veteránautós felvonulás, szombaton hangszerekkel a kézben kell futnia a zenés váltófutáson résztvevőknek, de lesz fáklyás-zenés sárkányhajózás is a foci-, kosár- és strandröplabda kupa mellett. A szombat délutáni kerekasztal beszélgetésen többek között Ivkovic Sztojan, a magyar kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya és Halápi Sándor velocipéd-világbajnok is a vendégek között lesz. Vasárnap a családi kerékpáros váltóverseny után ki lehet próbálni a veterán járműveket.

Emellett minden nap lesz tánctanítás kezdőknek: hét magyar swingtánc-iskola összefogásában a charleston, a sztepp, a lindy hop és a shim-sham alaplépéseivel ismerkedhetnek az érdeklődők avatott tanárok vezetésével.

A fesztivál előtt augusztus 1-jétől immár másodszor jazztábor is színesíti a programkavalkádot: több, mint 60 érdeklődő fiatal zenél, énekel, táncol a legjobb magyar tanárok segítségével, hogy aztán a fesztiválon élesben is kipróbálhassa magát.

Programokban tehát nem lesz hiány: a JAZZFŐVÁROS igazi családi fesztivál, ahová a 15 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A belépő karszalaggal a Domb Beach strandja is látogatható. Belépők elővételben a www.jegy.hu oldalon válthatók, valamint a helyszínen is kaphatók.

Program:

Augusztus 4., csütörtök 17.00 - 23.00

Fellépők: Ari & Simon swingtáncvilágbajnokok (Spanyolország) / Best of Jazz Camp / Jazz Camp All Stars / Shirt Tail Stompers (Anglia)

Egyéb: Oh Yeah Ordibálóverseny (19.40) / Tánctanítás kezdőknek: body drumming, charleston (17.00-19.00)


Augusztus 5., péntek 16.00 - 02.00

Fellépők: Ari & Simon swingtáncvilágbajnokok (Spanyolország) / Best of Jazz Camp / Bohém Trió / Carling Family (Svédország) / Festival All Stars / Good evening, Mr. Blues! / Gyárfás-Szalóky duó / PapaJazz / Penge Benge Jazz Band / Shirt Tail Stompers (Anglia) / SoulBlaster / Vintage Dolls

Egyéb: Tánctanítás kezdőknek: sztepp / Veteránautós felvonulás (16.00) / Labirintus-pálya


Augusztus 6., szombat 10.00 - 02.00

Fellépők: Bohém Ragtime Jazz Band / Bolba Éva & a Jazzterlánc / Carling Family (Svédország) / Dániel Balázs & Pleszkán Écska / Festival All Stars / Freddie Trio / Grunting Pigs / Gyárfás-Premecz Organ Trio / Kecskemét Jazz Orchestra / Luca Filastro (Olaszország) / Mátrai

Quartet / Micheller Myrtill & a Swinguistique

Egyéb: JAZZFŐVÁROS futás (10.00) / Zenés váltófutás (11.30) / céges sportversenyek: JAZZFŐVÁROS focikupa, kosárlabda kupa, strandröplabda kupa (10.00) / Fáklyás és zenés sárkányhajózás / DECATHLON Sportpark / Társasjáték-sátor / Tánctanítás kezdőknek: lindy hop / Veteránjármű bemutató / Labirintus-pálya


Augusztus 7., vasárnap 10.00 - 16.00

Fellépők: Bohém Trió / Carling Family (Svédország) / Grunting Pigs / Hot Jazz Band / Kőrösi Szürkeverebek Jazzbandája

Egyéb: JAZZFŐVÁROS kerékpáros váltó (10.00) / Célbarúgó verseny (11.30) / Kosárdobó verseny (12.30) / DECATHLON Sportpark / Bringás játékok / Arcfestés / Tánctanítás kezdőknek: shim-sham / Veteránjárművek kipróbálása / Labirintus-pálya
 

Kövessen minket a Facebookon is!