Kultúra 2022. július 28. 20:00

Nyolcadik alkalommal nyílt meg ma a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

Nyolcadik alkalommal nyílt meg ma a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó
Nyolcadik alkalommal érkeznek oldalkocsis motorok és azok kedvelői a Városi Parkerdőbe. A július 28-án, csütörtökön kezdődött rendezvény első napja a szokásokhoz hűen a kisgyermekes családoknak kedvezett. Az első napon az elmaradhatatlan gyermekmotoroztatással indult a fesztivál, majd színpadra lép a Direct zenekar és a Spotán Blues Band – tudtuk meg Ónodi Árpád főszervezőtől.

A hazánkban egyedülálló rendezvényről elmondta, hogy hiánypótló országunkban, de Közép-Európában is csekély a hasonló megmozdulások száma. Ónodi Árpád hozzátette: az a cél vezérli őt szervezőként, hogy az oldalkocsis társadalom javát évente egyszer Kiskunfélegyháza felé irányítsa. Több visszatérő vendégük van más országból, így többek között az az isztambuli úr is, aki hetvenen felül is nekivágott a távnak az 1968-as, olasz robogójával. Rajta kívül német, osztrák, holland vendégek is rendszeresen megfordulnak az eseményen.

Pénteken délelőtt, az idei vezetett túrán Szankot és a Kiskun Emlékhelyet, valamint az Ízek Házát látogatják meg. Az esti gyermekmotoroztatás után érkeznek a zenei csemegék: színpadra lép a Bitter Monday Kecskemétről, majd 20 órakor egy igazán különleges formáció, a Woodstock Barbie, egy blues-rock zenekar, női énekessel az élen. 22 órakor a napot a magyar Depeche Mode-dal zárják: a Best of Mode lép fel.

A szombat szakmai nap lesz, 14 órától kezdődik az oldalkocsis felvonulás, a megszokott útvonalon: parkerdő – lakótelepi körforgalom – városháza – vasútállomás – városháza – parkerdő. Ezt követi az oldalkocsis szépségverseny, ahol közönségszavazatok alapján osztják ki a díjakat. A találkozó jó kapcsolatot ápol a Félegyházi Motorsport Egyesülettel, akik a flúgos futam idején a motocross pályát nyújtják számukra. Ez egy nagyon látványos produkciója az eseménynek, nagyon szereti a közönség – tette hozzá a szervező.



Láthatunk majd oldalkocsis kaszkadőrshowt, az IZS-Team, Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc jóvoltából, akik az ihletői voltak annak idején az oldalkocsis találkozóknak. Ónodi Árpád elmondta, hogy a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány – akik évek óta jelenlétükkel támogatják az eseményt – részt vesznek a programban: kétéltűjármű-kiállítással érkeznek, majd próbaútra is mehetnek velük a látogatók. Rajtuk kívül Csepel teherautókiállítással is készültek a szervezők, ami szintén egyedi elem az idei eseményen. A szombati koncertek során egy rap-metál zenekar, a LAST is itt lesz, de látható és hallható lesz a Led Zeppers és a Dirty Canvas is.

Z. A. 
            

Kövessen minket a Facebookon is!