Helyi hírek 2022. augusztus 3. 12:00

Jövőre, veletek, ugyanitt!  

Képgaléria
Jövőre, veletek, ugyanitt!  
Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó zajlott a mögöttünk hagyott hétvégén, a parkerdőben. Ónodi Árpád főszervező örömmel tájékoztatott bennünket, hogy litvánok, hollandok, belgák, németek, osztrákok, románok is érkeztek városunkba. Az érdekessége az volt, hogy bár a találkozóra jöttek, szerencsére több nappal megtoldották az ittlétüket, így gyönyörű országunkat is volt idejük egy kicsit jobban megismerni. Ez turisztikai szempontból is nagyon fontos tényező, ezt a vonalat a következő években még inkább erősíteni kívánják.

A legnagyobb oldalkocsis megmozdulás Németországban van, ahol a találkozók alkalmával akár kétezer oldalkocsis motoros is megfordul a helyszínen. Ónodi Árpád hozzátette: nagyon szeretné, ha a félegyházi találkozó is ki tudná nőni magát és néhány év múlva már tényleg ellepnék az oldalkocsisok a várost ezen a néhány napon.

Az elmúlt hétvégéről elmondta, hogy mindenki jól érezte magát, száz fölött volt a motorok száma és bízik benne, hogy az évek alatt felfejlődik még a szám. Azt ígérte, hogy mindenki nagyon odateszi magát jövőre és meg szeretnék ragadni azt a lehetőséget, hogy ebből a találkozóból egy igen nagy horderejű esemény legyen. Hozzátette: a parkerdő adottságai nagyon jók, szeretnének fejleszteni, hogy még inkább ki lehessen használni minden benne rejlő potenciált.

Az eseményen az elmúlt évekhez hasonlóan kupákat osztottak ki a vendégek között. Idén a legidősebb motoros címet Varga Laci bácsi kapta, aki Tatáról érkezett hozzánk és a 76 évével másodszorra hozta el a serleget. Legidősebb oldalkocsija Fekete Béla bácsinak volt, aki egy 1938-as katonai oldalkocsis BMW tulajdonosa. A legszebb oldalkocsis motor díja Puskás Gáborhoz és családjához került, ők már elég népes rajongótáborral rendelkeznek a rendezvényen. A legmesszebbről érkezett motoros kupáját holland vendég kapta, ő az ország északi részéről jött, 1951 kilométert tett meg. A flúgos futam idei győztese Ed Donkers, holland motoros lett.

A szervező örömmel számolt be a részletes programokról, amelyek mind nagy sikert arattak. Már vannak terveik a jövőre vonatkozóan, amelynek megvalósítását szeretnék elérni a következő találkozóig.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!