Kultúra 2022. augusztus 24. 16:30

Boldogságot és szeretetet ad zenéjével a Remedy

Boldogságot és szeretetet ad zenéjével a Remedy
Újra közönség elé lép a Remedy együttes, ezúttal egy lírai estre várják a zeneszeretőket augusztus 25-én, csütörtökön 18 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. A tehetséges fiatalokból álló banda énekesével, Gönczöl Kamillával a nyári fellépések kapcsán saját dalaikról és terveikről is beszélgettünk.



Az ötfős formáció 2021 februárjában alakult, először idén márciusban mutatkoztak be a Rocktárban. Az együttes pop-rock vonalon mozog, saját dalaik mellett feldolgozásokat is előadnak. Zenéjük minden korosztálynak szól, széles repertoárjukban a retro slágerektől kezdve egészen napjaink zenéjéig mindféle dal megtalálható.



Öt testvér

– Mindig az életem része volt a zene, sőt, anya jóvoltából már a születésem előtt is sok dalt hallottam. Kicsi korom óta szeretek énekelni, mindig a tévé előtt táncoltam és énekeltem, mint minden kislány. Általános iskolában mondták a tanáraim, hogy nagyon szép a hangom. Első osztályos korom óta az iskolai énekkar tagja voltam. Eleinte csak hobbiból énekeltem, majd egy édesanyámmal folytatott beszélgetés hatására úgy döntöttem, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni vele. Az éneklés a szenvedélyem, ezt szeretem a legjobban csinálni. Iskolai keretek között csak gitározni tanultam, énekelni sosem. Az együttes tavaly februárban alakult, nagyon gyorsan, szinte két hét alatt összeállt a banda. A gitárost, Brimo Minant már korábban is ismertem, vele vettem fel a kapcsolatot, hogy együtt zenéljünk. Az osztálytársam, Maléth Mirtill szintén gitárosként csatlakozott hozzánk, majd Vas Bianka basszusgitárost és Görög Krisztián dobost is bevettük – emlékezett vissza Gönczöl Kamilla. Hozzátette: nagyon összetartó csapat vagyunk, olyan, mint öt testvér, persze nincs mindig egyetértés, de mindenben támogatjuk egymást. Figyelünk egymásra, hiszen csak úgy tudunk jól együttműködni. A munkában rengeteget segít Udvardi István, a hangtechnikusunk. Pár hónapja dolgozunk együtt, és sok jó tanácsot kapunk tőle.



Gyógyír az embereknek

Az együttes énekesétől megtudtuk: több saját daluk is van már, a szöveget és a zenét általában Mirtill komponálja, de több tag is írt már dalt. – Mindenki a saját maga életéből veszi a témákat, van, aki szerelmes, van, aki elvontabb, van, aki pörgősebb dalokat ír. Ahogy a banda neve is mutatja – Remedy, vagyis gyógyír – a dalainkkal boldogságot és szeretetet szeretnénk adni az embereknek. A fellépések során arra törekszünk, hogy minél sokszínűbb legyen a műsor, saját számokat és feldolgozásokat is előadunk. Jómagam mindenevő vagyok, ha zenéről van szó, szeretem a klasszikus dalokat, a film- és mesezenéket és a latin darabokat is. Legszívesebben persze a saját dalainkat éneklem, de imádom a Zanzibár és Hooligans számokat is. Nagyon sok idő megtanulni egy új számot, de ha szereted azt, amit csinálsz, akkor fel sem tűnik, hogy milyen gyorsan telik az idő. Nem elégszünk meg a jóval, maximalisták vagyunk, igyekszünk mindig a legtöbbet kihozni magunkból. Mindezt autodidakta módon, teljesen önerőből, szponzor nélkül. A színpadon magunkat adjuk, azt, amit a zene kihoz belőlünk. A fellépések alkalmával megtanulunk emberek előtt is szerepelni, és kezelni az izgalmat, a fellépések előtti stresszt. Mindig izgulunk, de ahogy elkezdünk játszani, mindenki fokozatosan megnyugszik. Azért koncertezünk, hogy az embereket jó kedvre derítsük, ha rajtunk ez nem látszódik, akkor nehéz jó hangulatot teremteni – fogalmazott.



Akusztikus koncert a könyvtárban

– Ügyvédi pályára készülök, de a zenélés hobbiként mindenképp megmarad a jövőben is. A csapat több tagja már egyetemista, így nehéz összeegyeztetni a próbákat. Ameddig tudjuk, csináljuk a zenélést, a jövőben majd meglátjuk, hogy sikerül a tanulmányokkal összehangolni. Amíg van érdeklődés irántunk, addig biztosan zenélünk. Keressük az utunkat, szeretnénk értéket képviselni és magunktól, saját erőből fejlődni. Hamarosan egy stúdiófelvétellel jelentkezünk, de a jövőben szeretnénk több ilyen felvételt és egy videoklipet is. Emellett persze a koncertezést is folytatjuk, hiszen ezt élvezzük a legjobban – összegezte terveiket Kamilla.



Az együttes legközelebb augusztus 25-én, 18 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban ad koncertet. – Lírai estre várjuk a közönséget, hiszen ezúttal akusztikus formában lépünk színpadra. Eleinte csak szerettük volna kipróbálni magunkat ebben a hangzásban is, de nagyon megtetszett a bandának, ezért április óta akusztikus hangszerelésben is gyakorolunk és játszunk. Általában kérésre, vagy a helyszín adottságai miatt választjuk ezt a formát. Korábban Félegyházán a Story Bárban és Szegeden, a Nyugiban is hallhatott már minket így a közönség. A könyvtári fellépésre lassú, könnyed dalokkal készülünk – árulta el az énekes. 

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                      

Kövessen minket a Facebookon is!