Sport 2022. augusztus 3. 18:00

Egy hosszú versenynap a Jogging-nál

Képgaléria
Egy hosszú versenynap a Jogging-nál
Július 30-án néhány versenyzőnél reggel fél 4-kor csörgött az óra, pakolt, majd indult a kiskunfélegyházi találkozóhelyre, ahonnan az egyesület vezetőivel, edzőjével együtt indult a csapat a XXXVIII. SporTolna Triatlon Fesztiválra, Fadd-Domboriba.

Újonc 1, Újonc 2, Gyermek, Serdülő és ÉnTeŐ Váltó kategóriában indultak a versenyzők. A helyszín igazán alkalmas volt, közvetlenül a vízparton tágas és kellemes környezetben lett megrendezve. 9:25 és 11:55 között folyamatosan indultak a Jogging sportolói.

Reggeli érkezéskor még az ég is gyönyörű volt, nehéz volt elképzelni, hogy napközben viharos időjárást hozó felhők érkezhetnek a verseny területe fölé. Délelőtt a kisebbeknek kellemes körülmények között zajlottak le a futamok. Nagyon ügyesek voltak. A gyermek kategória indulói már hullámzó dunai vízzel küzdötték úszószámukat, majd a nyílt biciklis terepen sem támogatóként volt jelen a szél. Az aggódó szülőknek néhány csepp eső erejéig „sikerült is gondolati erővel visszaszorítani a sötét felhő bugyrait”. A gyermek kategória is sikeresen megfutotta a rászabott távot.

A serdülő kategória versenyszáma idején sajnos az időjárás „akarata érvényesült”, eleredt az eső, de a versenyzők csodálatosan tették a dolgukat, elszántságukban még a megérkezett nehezítő tényező sem hátráltatta. Ekkor a szpíker már többször is figyelmeztetett, hogy „Vigyázat a biciklizéskor, mert csúszós lett az út! Óvatosan hajtsatok!” A versenyzők újabb rutinszerzésben részesültek. A – n

Az Én-Te-Ő Váltó kategória pedig azért volt érdekes, mert hármas csapatokban beosztották egymás között az indulók, hogy kié lesz az úszószám, kié a kerékpáros szakasz és kié a futás. A Jogging-nál pedig azért volt még érdekesebb ez a verseny, mert a legújabb leigazolt 49 éves sportoló, Szénászky Zsolt első triatlonversenye volt, aki úszószámban indult. Szenzációs hármast alkottak Beck Szilárd (Szili) bicikli és Németh László (Laci bácsi) edző futó számával. A korábbi vízilabdás Szénászky alázattal megállapította, hogy a feszített víztükrű medencében szerzett rutinja összehasonlíthatatlan a Duna fodrozódó hullámaival szemben, ahol újra beigazolódott, hogy a „víz az úr”, de megfelelő módon legyőzhető. A triatlon jogging-os tri-ásza bronzéremmel zárta a napot.

A hazaérkezés belenyúlt az este 9 órába, így lett hosszú ez a szombati versenynap.

Köszönjük az egész napos befutói szénhidrát utánpótlást a Fornetti Kft. támogatásának. Illetve köszönjük a Rollsped Kft. ismételt segítségét a gyerekek és kerékpárjaik szállításában.

Következő esemény augusztus 7-én és 8-án lesz a Decathlon Pécsi Triatlon E-ON utánpótlás OB.

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán, Vízhányó Emília

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik bíztatták és segítették a versenyzőket, biztosították a versenyeztetés lehetőségét!

Részletes eredmények a
http://triatlon.hu/eredmenyek oldalon olvashatók.

Újonc 1 (2013-2014)
Dékány Dominik – 3. hely
Tóth Noel – 7. hely
Dékány Fruzsina – 14. hely
Kovács Riana Éva        – 15. hely

Újonc  2 (2011-2012)
Dékány Bence – 8. hely
Szórád Kenéz – 28. hely

Gyermek (2009-2010)
Kovács  Mátyás – 22. hely
Rádi Zénó – 25. hely
Szórád  Hanna – 21. hely
Szénászky Hanna – 22. hely
Karsai Hédi         – 27. hely
Simonovits Kincső – 31. hely

Serdülő (2007-2008)
Rádi Gellért – 37. hely
Benő Áron – 60. hely

Én–TE–Ő váltó (750 m úszás / 20 km kerékpár / 5 km futás)
Rádi Gellért / Rogozsán Bánk / Benő Áron – 2. hely
Szórád Hanna / Kovács Mátyás / Rádi Zénó      – 3. hely
Szénászky Zsolt / Beck Szilárd / Németh László –       3. hely

 

Kövessen minket a Facebookon is!