Helyi hírek 2014. november 12. 10:05 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy bűncselekmény miatt kell felelnie

Képgaléria
Négy bűncselekmény miatt kell felelnie
Vádemelést javasol a rendőrség azzal a kiskunfélegyházi férfival szemben, aki a gyermeke előtt egy bozótvágóval követelte vissza kölcsönadott pénzét, majd megrongált egy autót.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott önbíráskodás bűntett kísérlet, kiskorú veszélyeztetése bűntett, rongálás és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Tibor 43 éves helyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. március 25-én 16 óra 45 perckor, gépjárművel - amelyben helyet foglalt 14 éves lánya is - megjelent egy kiskunfélegyházi ismerőse otthona előtt. Miután a 49 éves férfi a hangos dudálásra kijött a lakásból, a gyanúsított megfenyegette, hogy megöli őt, ha nem adja vissza a kölcsönadott pénzét. Ezt követően a terhelt kiszállt a gépkocsiból, majd egy bozótvágóval megsebesítette a sértett kezét, aki bemenekült az udvarba. B. Tibor adósa után indult, de a bezárt kapu miatt nem járt sikerrel.

A gyanúsított ekkor egy közelben parkoló autó ablakát és szélvédőjét a bozótvágóval kitörte, mivel azt feltételezte, hogy a gépjármű ismerőse tulajdona. A kiskunfélegyházi rendőrök azonnal a feltételezett elkövető keresésére indultak. Megtalálták a terhelt személygépkocsiját, amelynek átvizsgálása közben előkerült a bozótvágó és egy tőr is, amelyeket lefoglaltak a nyomozók. Mivel a keresett férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben. B. Tibort 2014. június 24-én délelőtt, Salgótarjánban fogták el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A kiskunfélegyházi rendőrök gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt. A rendőrség a nyomozást 2014. november 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Kövessen minket a Facebookon is!