Helyi hírek 2022. augusztus 11. 08:00

Megyei kitüntetett Juhászné Kerekes Nikolett

Megyei kitüntetett Juhászné Kerekes Nikolett
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Elnökének Különdíjával ismerték el Juhászné Kerekes Nikolett munkáját. A BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. osztályvezetője több mint 5 éve segíti a megyei települések egészségügyi és gazdasági fejlesztését.

Döntött a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a kitüntető díjakról. A megye legrangosabb elismeréseit szeptemberben vehetik át az arra érdemesek Kunszentmiklóson, a megyenapon. A díjazottak között szerepel a félegyházi Juhászné Kerekes Nikolett is, aki 2010 óta foglalkozik európai uniós pályázatokkal.

– Nagyon örülök a díjnak, nagy megtiszteltetés számomra. Váratlanul ért, hogy én kaptam meg, a nyaralás alatt értesültem a jó hírről. Ez elismerése annak, hogy amit csinálok, azt jól csinálom – fogalmazott a díj kapcsán.

Nikolett korábban a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-nél dolgozott, majd amikor 2014-ben a regionális felosztást megyeivé szervezték át, átkerült Kecskemétre, a megyeházára. 2016. január 1. óta dolgozik az ügynökségnél pályázatíróként és projektmenedzserként. Egy éve pedig osztályvezetőként koordinálja a csapatába tartozó öt kollégája munkáját.

– Az ügynökségnél a Bács-Kiskun megyei településeken megvalósuló fejlesztéseket támogatjuk, koordináljuk. Kiemelt tématerületünk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és ennek utódja a TOP Plusz, valamint közreműködünk a Magyar Falu Program pályázataiban is. Tulajdonképpen a Bács-Kiskun megyei települési önkormányzatokkal dolgozom együtt, körülbelül 16 projektet viszek. Részt veszek az ötletgenerálásban, egyeztetek az önkormányzatokkal, hogy mit szeretnének fejleszteni, és ahhoz milyen pályázati felhívás kapcsolható. Részt veszek a pályázatok, tanulmányok, üzleti tervek megírásában, segítek a pályázatok beadásában és megvalósításában – sorolta feladatait.  

– 2016-ban az egészségügyi alapellátások fejlesztése volt a konkrét témaköröm, akkor mintegy 40 megyei településen mértük fel az egészségügyi alapellátási intézményeket. Például Gátéron, és Kunszálláson is volt projektem. Jelenleg egyrészt gazdaságfejlesztéssel foglalkozom, például Kalocsán iparterület- és inkubátorcsarnok-fejlesztési projekteken dolgozok, másrészt több csapadékvíz-gazdálkodási pályázat is tartozik hozzám, többek között Kunbaján, Ordason vagy Fülöpszálláson. A TOP PLUSZ időszakában az Élhető települések felhívás koordinálását végzem, amely során lehetőségünk lesz több település komplex fejlesztését megvalósítani. A projektek időtartama változó, van, ami fél év alatt lezajlik, de olyan is van, ami már négy éve tart – tette hozzá.

Az osztályvezetőtől azt is megtudtuk, hogy munkája aktív, mozgalmas és összetett, hiszen sokat jár ki a megvalósítási helyszínekre és mindenhez érteni kell egy kicsit. Ismerni kell minden projektnél a jogszabályi hátteret, a gazdasági és a műszaki oldalt is.

– A megvalósítási szakasz számomra a legizgalmasabb. Minden projektnél van olyan egyedi probléma, ami korábban még nem volt és nagyon szeretem ezeket megoldani. Igazi sikerélményként élem meg. A dömpingszerű időszakokban persze a kitartás, a motiváció és a támogató családi háttér elengedhetetlen, de összességében látom ennek a munkának a szépségét és élvezem az eredményeit. Mindemellett nagyon jó a munkaközösség is, szerintem a cég igazi lelke maga a csapat. Szeretek velük és köztük dolgozni – fogalmazott Nikolett.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
          

Kövessen minket a Facebookon is!