Kultúra 2022. augusztus 8. 14:00

Gyerekszínházi előadás várta a könyvtárba látogatókat

Képgaléria
Gyerekszínházi előadás várta a könyvtárba látogatókat
Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium színtársulata lépett fel augusztus 5-én, délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A gyerekek, az Unatkozol? – Vár a könyvtár programsorozat részeként, zenés-énekes produkciókkal és mesejátékokkal szórakoztatták a közönséget.



A társulat második alkalommal lépett fel városunkban, korábban – 2019-ben – már jártak Félegyházán. A 20 fiatalból álló csapat egy hete táborozik Borsihalmon, az ott begyakorolt előadást mutatták be közönség előtt. A fiatalokat Veszprémi Ildikó, Dévai Anikó és Veszprémi Gábor készítette fel. A három részből álló műsor zenés-énekes produkciókkal kezdődött. A gyerekekből álló kórus a Twist Olivér musical egyik dalát, Weöres Sándor: Vonzás című versét és több Gryllus Vilmos darabot is előadott. Ezt követően A király nyavalyája című darabot mutatták be, majd a Harisnyás Pippi mese részleteit adták elő Ki játssza Pippit? címmel. A közönség vastapssal jutalmazta a gyerekek színvonalas előadását.

Az Unatkozol? – Vár a könyvtár! programsorozat folytatásként augusztus 9-én, 9 órától kézműves foglalkozások, társasjátékozás, diavetítés és meseolvasás várja a kicsiket és nagyokat. A programot augusztus 12-én, pénteken 10 órakor Tóth Gyula énekes-gitáros gyerekkoncertje zárja.

G. E.

Fotó: Petőfi Sándor Városi Könyvtár   

                

Kövessen minket a Facebookon is!