Helyi hírek 2022. augusztus 15. 08:00

Egy gyermekkori cél, ami végig kísér egy életutat

Egy gyermekkori cél, ami végig kísér egy életutat
Timafalvi Lászlóné Gabriella Kecskeméten született. Szülei mindketten a Kecskeméti Rendőrkapitányságon dolgoztak, így adta volna magát a lehetőség, hogy ő is a rendőrség kötelékében találja meg a számítását. Ám Gabriella óvodás kora óta tudatosan az óvodapedagógiai pályára készült, és ettől az élete során tulajdonképpen semmi sem tántorította el.

Húgával a Kecskeméti Óvónőképző Intézet gyakorlóóvodájába járt, ahol olyan nevelők vették körül, akik egy életre meghatározták hivatástudatát. Általános iskolás korában ugyan egy rövid időre eltávolodott álmaitól, de a céljait sosem tévesztette szem elől. Ennek köszönhetően középiskolába már a nagykőrösi Arany János Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolába felvételizett, ahol fantasztikus tanárok tanították, olyan elvárásokat támasztva elé, amelyek felkészítették erre a gyönyörű, ugyanakkor nehéz hivatásra. A felvételi már önmagában ízelítőt adott abból, milyen követelményeknek kell megfelelni a tanulmányok során és a későbbiekben. Többek között mesét kellett mondani és énekelni egy komoly hallgatóság előtt. 14 éves korától kezdve tehát szakmai gyakorlaton vett részt, ahol a gyakorlóóvodában foglalkozásokat tartottak a gyermekeknek pont úgy, mintha már főállásban dolgoztak volna.



Abban az időben kimondottan nagy jelentősége volt a vállalati óvodáknak, bölcsődéknek. Éppen ezért hatalmas megtiszteltetés volt, hogy pályakezdőként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jól felszerelt óvodájában és napközijében kezdhetett el dolgozni. Az intézmény bezárása után felajánlották neki, hogy egy átképzést követően munkát kaphat a rendőrségnél, de ő töretlenül haladt előre a pedagóguspályán. Ennek eredményeként életének következő állomása a Jakabszállási Fészek Óvoda volt, amelyre mind a mai napig szeretettel gondol vissza. Amikor férjét a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra helyezték, Gabriella is úgy döntött, hogy a városban vállal munkát. Így elsőként az egykori Nepomuki Szent János-téren működő óvodába, majd a Százszorszép Óvodába került. Időközben megszületett első gyermeke, aki mellett 1995-ben államvizsgát tett Budapesten a Tanító- és Óvónőképző karon, 1997-től pedig a Kossuthvárosi Óvodában tevékenykedik. Az évek során számos felsőfokú képzésen vett részt, ahol többek között fejlesztőpedagógiai végzettséget szerzett a Debreceni Egyetemen. Eközben megszületett második fia.



Immáron két gyermek mellett haladt előre a számára már jóval korábban kijelölt úton, és 2014-ben az óvoda tagintézmény-vezetője lett. Az első évben kolléganője minden lépését segítette, támogatta, hogy mostanra elismert tagintézmény-vezető legyen. Eme nemes életút méltatásaként kapta meg Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevelét hivatástudata, pozitív kisugárzása és a gyermekek iránti szeretetének megbecsüléseként.

Tarjányi Lili
                

Kövessen minket a Facebookon is!