Helyi hírek 2022. augusztus 9. 14:00

In memoriam Molnár József

In memoriam Molnár József
Nehéz szívvel búcsúzunk egy olyan nagyszerű embertől, aki két és fél évtizeden át vezette a kiskunfélegyházi földhivatalt, napjainkban a Földhivatali Osztályt.

Molnár József 1958. július 29-én született Kiskunfélegyházán, egyszerű polgári család középső gyermekeként. Gyermekéveit Tiszaalpáron töltötte családjával. Általános iskolai tanulmányait is ott végezte, majd Kiskunfélegyházára került, a Petőfi Sándor Gépészeti Szakközépiskolában érettségizett. Katonai szolgálatát 1981-1983 között teljesítette Kiskunfélegyházán. 1985-ben növénytermesztési üzemmérnök diplomát szerzett Mezőtúron. Ezt követően a tiszaalpári Búzakalász Mezőgazdasági Termelő Szövetkezetben agronómusként helyezkedett el.

1992. február 25-étől dolgozott a földhivatalban, ahol mezőgazdászként kezdte pályafutását, majd 1997. január 1-jétől a hivatal vezetője lett egészen halála napjáig. Még kinevezése évében ingatlankataszteri szakosító oklevelet, 2006-ban Székesfehérváron ingatlanközvetítő szakképesítést szerzett, ezen kívül természetesen folyamatosan teljesítette a kötelező szakmai képzéseket is. 2013-ban a Nyugat-Magyarországi Egyetemen okleveles birtokrendező mérnök diplomát vehetett át.

Munkáját mindig legjobb tudása szerint végezte, pályáját a fejlődés iránti vágy, a szakmaszeretet és az ügyfelekkel szembeni maximális tisztelet példázta. A hivatal első számú embereként mindvégig következetesen, nagy empátiával és megértéssel oldotta meg az adódó feladatokat és élethelyzeteket, mind az ügyfelek, mind a munkatársak vonatkozásában. Kollégái elismerését szakmaiságával, segítőkészségével és a csapatmunka kialakításával vívta ki. Az egység megőrzése és a csapat összetartása érdekében élen járt a kirándulások megszervezésében és lebonyolításában is. Visszafogott természete révén igyekezett csak a pozitív információkat átadni kollégáinak.

Szeretettel gondolunk vissza az általa oly gyakran emlegetett történetekre, amelynek fő témái a főiskolai évek, a katonaság, a téeszes évek és a vadászat voltak. Hálásak vagyunk a csapatépítő tevékenységéért, az általa szeretettel készített és nagyon finom bográcsos ételekért.

Erős személyiségét, élni akarását sajnos a betegsége megtörte, ennek ellenére panaszkodni soha nem hallottuk. Július 28-án, a 64. születésnapja előtti napon örökre lehunyta szemét.

Nyugodj békében Józsi, szeretettel emlékeznek rád a kiskunfélegyházi Földhivatali Osztály jelenlegi és volt munkatársai.

„Azok a barátaink, akiket elveszítettünk, nem a földben pihennek, hanem bent lakoznak a szívünkben”
Alexandre Dumas
              

Kövessen minket a Facebookon is!