Program 2022. augusztus 10. 08:00

A lélekben tükröződő valóság

A lélekben tükröződő valóság
Augusztus 18-án, csütörtökön 17 órakor nyílik meg Karácsony Éva „Reflexion” című kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központ kiállítóterében.



Új tárlattal várja a művészet kedvelőit a kiskunfélegyházi művelődési központ, amely egy titokzatos utazásra hív mindenkit a benyomások és érzetek meghatározhatatlan világába. Erre a kalandra a művész, Karácsony Éva invitál mindenkit, aki maga is hosszú utat járt be, mire eljutott életének jelen fejezetéhez. Kisgyermekként családi berkeken belül találkozhatott először a művészettel: nagymamája tehetséges koszorúkészítő volt, míg édesapja rendkívül jól rajzolt.



Habár gyermekkori élményei folytán már a kezdetekből kiemelt szerepet kapott életében a kreativitás, az igazi fordulópontot a Honvédelmi Alkotótábor jelentette számára. Itt döbbent rá a színek, a hangulatok és a közösségi élmények erejére, amelyekre később egész művészetét alapozta. Alkotásai legtöbbször a formák, a színek és a fények homályos összecsengéseiből jönnek létre, elsősorban nem a részletekre, hanem a benyomásokra helyezve a hangsúlyt. A tárlat címe is erre utal: reflexion vagyis tükröződés. Arra, hogy egy tárgy, vagy egy táj hogyan jelenik meg, tükröződik vissza az alkotóban, aki lefesti, majd később ugyanez a festmény hogyan tükröződik vissza bennünk, a befogadókban. Ez a játék teszi igazán izgalmassá ezt a kiállítást, hiszen – mint ahogy azt már előttünk mások megfogalmazták – a művészet lényege talán nem is abban rejlik, hogy mennyit teszünk bele, hanem az, hogy mennyit veszünk ki belőle. Legyünk hát részesei ennek az utazásnak.

A kiállítást Németh András festőművész nyitja meg. A tárlat szeptember 6-áig lesz megtekinthető a művelődési központ aulájában.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!