Helyi hírek 2022. augusztus 9. 15:00

23 autóban tett kárt az afgán garázda - fotókkal

23 autóban tett kárt az afgán garázda - fotókkal
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság, rongálás, lopás és zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021 augusztusában, 11 nap leforgása alatt 25 bűncselekményt követett el Kiskunfélegyházán. Ezek közül is kiemelkedik az az éjszaka, amikor 21 autót rongált meg.A vádirat szerint a helyben tartózkodó afgán állampolgárságú férfi 2021. augusztus 22. napjáról 23. napjára virradó éjszaka Kiskunfélegyházán 21 autót rongált meg. Ennek során a gépjárművek visszapillantó tükreit, illetve az azokat tartó konzolokat törte le. Az elkövető korábban másik két autóban is kárt tett, akkor ismeretlen fém tárggyal rongálta meg a gépkocsik tankoló nyílását. A férfi a megrongált 23 gépjárműben mindösszesen 2.299.355 forint kárt okozott – írta oldalán a megyei főügyészség.

A férfi elkövetett továbbá két lopást is, mindkétszer parkoló autókban hagyott értéktárgyakat zsákmányolt. Az egyikből a sértett pénztárcáját vette el, amelyben 30.000 forint készpénz mellett a bankkártya is benne volt. A másik autóból egy laptopot és egy táblagépet lopott el összesen 455.000 forint értékben.A vádlottnak felelnie kell azért is, mert a családja megölésével fenyegette meg a gépkocsiján korábban olajcserét végző autószerelőjét, mert nem volt hajlandó ismételt javításra átvenni az autóját. A rendőrök a férfit 2021. augusztus 23. napján elfogták és őrizetbe vették. Az intézkedés során az ellopott dolgokat – 15.000 forint kivételével – maradéktalanul megtalálták és a sértetteknek visszaadták.

Az ügyészség a férfit többrendbeli garázdaság, rongálás és lopás, valamint zaklatás vétségével vádolja, ezért végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmények helyszínén készültek.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!