Helyi hírek 2022. augusztus 12. 12:00

Hulladék a magasban? Itt a megoldás!

Hulladék a magasban? Itt a megoldás!
Törmelék keletkezett a magasban? Nem tudjátok lehozni a padlásról a hulladékot? Sebaj, a sittledobó csúszdák segítségével akár 40 méter magasból is lehet dolgozni. A szemét több emeletről, vagy tetőről való lejuttatása ugyanis nem olyan egyszerű feladat. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mi mindenre jó a törmelékcsúszda, hogyan kell azt használni, összeszerelni, milyen fajtái vannak és hol érdemes beszerezni a legjobb típusokat.

Mire jó a törmelékcsúszda?

A
törmelékcsúszda (másnéven sittcsúszda) alapvetően a magasban keletkezett, kisméretű törmelékek, hulladékok gyors és szakszerű eltávolítását segíti. Ez tehát azt jelenti, hogy nem kell kézi erővel, vödrökkel és zsákokkal felvértezve, hosszú, illetve kemény munkával lehordani az emeleteken, tetőkön talált szemetet. Anyagának köszönhetően szélsőséges időjárási viszonyok és kedvezőtlen környezeti körülmények között is hosszú élettartammal bír. Ellenálló képessége miatt az idő múlásával sem fakul, vagy változik a színe.

A törmelékcsúszda felhasználása

Legyen szó családi házról, vagy egyéb magas épületről, a törmelékcsúszda hasznos
szerszám abban az esetben, ha a magasból kell szemetet, hordalékot lejuttatni. Ablaknyílásoknál, állványokon, lapostetőkön, korlátokon egyaránt rögzíthető. A lenti részen a szintén ellenálló, erős munkabírású bedobónyílást kell elhelyezni.

A komplett rendszer kialakításához továbbá szükséges a ledobócső, illetve töltőgarat-tartókonzol. A termékek jellemzői a következők:

 

  • Ledobócső: A függőleges irányban futó bordázat ellenállóságot kölcsönöz a ledobócsőnek, illetve enyhíti a cső falát érő mechanikai hatásokat, és tompítja a cső belterében keletkező zajokat. A magas hőmérsékleti terheléssel is megbirkózik.
                                      
  • Bedobónyílás: a bedobónyílás a sittledobócső felső végén lesz elhelyezve, illetve emeletszinteken, ahonnan építkezési törmeléket, szemetet szükséges lejuttatni.
     
  • Szintközi bedobónyílás: az emeletszinteken kell elhelyezni, ahonnan építkezési törmeléket, szemetet kell lejuttatni. Segítségével egyszerre akár több emeletről is ledobható a törmelék.
     
  • Tartókonzol: a törmelékcsúszda-rendszer épületfalhoz, állványzathoz vagy homlokzathoz való rögzítéséhez szolgál. A súlyterhelés megfelelő elosztása miatt egy darab tartókonzol maximum hét méter magasságnyi sittledobó csövet tarthat láncon. Egy sittledobó sorba ezért legalább hét méterenként be kell építeni egy újabb sittledobó elemet, amelynek a tartókonzoláról egy újabb lánc indul.


A védőbetét, és a porvédő beszerzése is ajánlott. Ezek a kiegészítők tovább segítik a praktikus munkavégzést, és a feladat szakszerű elvégzését.

Figyelni kell továbbá a kihulló sitt, törmelékek halmozódására. A csúszda ugyanis a túlterheltség miatt le is szakadhat, ezért be kell tartani az előírásokat. Használni ezért csak szakszerűen, a termékleírásnak megfelelően szabad. Bérlésre és vásárlásra egyaránt nyílik lehetőség.



Törmelékcsúszda vásárlása online a Zákány Szerszámháztól

A Zákány Szerszámház kínálatában a törmelékcsúszdát, illetve annak fontos kellékeit (ledobócső, bedobónyílás, tartókonzol) egyaránt beszerezheted. Kizárólag minőségi gyártók által forgalmazott, az előírásoknak megfelelő sittcsúszdákat találsz.

Ha kérdésed merül fel a használattal, vagy a törmelékcsúszda használatával kapcsolatban, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is kérdezhetsz.
                         
(X)
                      

Kövessen minket a Facebookon is!