Program 2022. augusztus 11. 16:30

Utolsó koncertjéhez érkezik a Béke-Tér-Zene

Utolsó koncertjéhez érkezik a Béke-Tér-Zene
Utolsó koncertjéhez érkezik az idei szezonban a Béke-Tér-Zene programsorozat. Augusztus 12-én, pénteken 18 órakor a Pocskai Trió érkezik a szökőkúthoz.

A Pocskai Trió egy családi zenekar: édesapa és két fia alkotja. Pocskai Roland elárulta, hogy ilyen módon mindhárman egy kis pluszt kapnak azáltal, hogy ennyire ismerik egymás rezdülését. Édesapjával és a bátyjával olyan régen játszanak együtt, hogy egymás mozdulatából és levegővételéből is tudják, hogy milyen dal következik. 

Roland elmondta, hogy gyermekként egészen korán édesapjuktól kapták a zeneszeretet, folyamatos gyakorlást, próbákat láttak egy-egy fellépés előtt. Először szemlélték az eseményeket, aztán amikor már nagyobbak lettek, édesapjuk megtanította őket szinte mindenre. A Pocskai-fiúk először doboltak, majd Roland a zongora felé fordult, később pedig a basszusgitár is hangszere lett. Ekkor vált teljessé a trió.



Roland mosolyogva mesélte el az első fellépésüket, amit 2000-ben, első osztályos általános iskolásként vállalt el ő iskolájában. A trió utána szinte mindenütt fellépett a környéken.

A Béke-Tér-Zene sorozatban első alkalommal zenél a családi zenekar. Roland elmondta, hogy a koncert dalait úgy állították össze, hogy a közönség soraiból mindenki találjon benne kedvére valót. Az egyórás esemény alatt igazi zenei kedvencek várhatók: Beatles, George Michael-dalok mellett, dzsessz örökzöldet is hallhat a közönség. 

A zenekar tagjai:
Pocskai István – billentyű,
Pocskai Zsolt – dobok,
Pocskai Roland – basszusgitár.

Z. A.

                 

Kövessen minket a Facebookon is!