Sport 2022. augusztus 20. 12:00

Szezonzáró esemény a Jogging Plus Egyesületnél

Képgaléria
Szezonzáró esemény a Jogging Plus Egyesületnél
Augusztus 6-án és 7-én rendezték meg az E-ON Decathlon Pécsi Triatlon – E-ON UP Ranglista OB, Amatőr kupa és a Váltócsapat OB szezonzáró eseményét. A versenyhelyszínt a Tüskésréti tónál alakították ki. A Jogging színeiben 26 versenyző indult az Újonc 1, Újonc 2, Gyermek, Serdülő, Szenior és Veterán kategóriában.

Az időjárás most sem szűkölködött napsütésben és melegben. Az egyesület rutinos vezetői a verseny előtti napon bevitték a csapatot a helyszínre. Amíg az indulókkal Németh László vezetőedző végig kerekezte a terepet, addig szorgalmas kezek praktikus helyre felállították a pavilonokat, kialakították a versenynapi bázist.

A versenyen a népszerű és rutinos szpíker többször is bemondta a reggeli szakaszban, hogy a nevezett indulók létszáma 710 fő. Valóban elég sok ember volt, sok autóval, sok felszereléssel, sok kísérővel.  

Az egész szezonban nem történt meg, csak most, az utolsó eseményre alakult úgy, hogy a verseny előtti felkészülési időszakban sajnos több kulcsember is megbetegedett a kiskunfélegyházi sportolók közül, ezért az eseményen nem a legerősebb felállásban tudta versenyeztetni az egyesület a csapatait. Ettől függetlenül a sportolók magukból a maximumot adva jól szerepeltek. A verseny hangulata az eddigiekhez hasonlóan extra adrenalinfröccsel volt öntözve, és mivel remek közösség a Jogging, a pihenőidőben sok nevetés, csapatépítő hangulat jellemezte a hétvégét.

Újonc 1 kategóriában Dékány Dominik 2. helyezett lett. Országosan a legjobb úszó és legjobb kerékpározó idővel zárta az idei szezonját. Gyermek kategóriában Kovács Mátyás Kobak is remek futamot teljesített, mindössze 1 hellyel maradt le az országos 12. helyről, ami aranyjelvényes státuszt jelentett volna.

A Jogging egyesület versenyzői létszámát bővítette Szénászky Zsolt (49) és Bodnár János (62). Az ő indulásuk igazán figyelemreméltó és az utánpótlás számára nagyon tanulságos. A Szenior 2-es kategóriában induló Zsoltnak élete első triatlon versenye volt. Lánya mintegy 2 éve kezdte el ezt a sportágat és ez volt az első versenyszezonja. A tavaszi versenyek olyan hatással voltak az apukára, hogy a júniusi tiszaújvárosi triatlonversenyen elhatározta, hogy a pécsi OB-ra felkészül és maga is indul a korosztályos futamon. A felkészülés nem volt zökkenőmentes, de a kitűzött céltól semmi sem tántorította el. Első nekifutásra a 27 versenyzőből a 16. helyen végzett.

A másik figyelemre méltó versenyző Bodnár János, aki 2 éve csinálta meg az Ironman-futamot, majd később sajnos ellopták a kerékpárját és azóta nem tudott indulni triatlon számokban. Az élet viszont úgy alakult, hogy figyelemmel kísérte a Szénászky Facebook-bejegyzéseket, a mindig aktuális Jogging egyesületi részvételekről, majd személyesen is összefutottak Zsolttal a szentesi strandon és a sport olyan közös hangot adott nekik, hogy János is leigazolt versenyzője lett a kiskunfélegyházi egyesületnek.

Az egyesület vezetőségének támogató hozzáállásának köszönhetően kölcsönkapott egy biciklit és Veterán kategóriában indult is a legutóbbi OB-n sprint távon. Az úszószámot követően Jánossal történt egy kisebb baleset a depóban, de futott tovább a kerékpárjához, amivel letekerte a 20 km-es szakaszt, majd lefutotta az 5 km-es távot. Csak ezután tudott foglalkozni a lábujjával, hogy mi is történt vele, mert érezte, hogy fáj. Viszont az eredményhirdetésen a mikrofonból szólt: „Bodnár János Veterán kategóriában országos 3. helyezett lett!” János örömmel állt fel a dobogóra. Későbbi vizsgálattal viszont kimutatták, hogy a lábujja bizony eltört. Ez alkalommal is igazán példaértékű futamok tanulmányozói lehettünk. Férfiasság, bátorság, célkitűzés, kitartás… Ezek fontos kulcsszavak a mai világban fiataljaink számára. Ez a verseny is sok tanítást adott mindezekből.

Így, 2022 augusztusában visszanézve az elmúlt 2 hónapra, rendkívül eseménydús és eredményes volt az idei triatlonszezon a Jogging Plus Egyesületnél. Mögöttük vannak a tiszaújvárosi, lengyeltóti, zalaegerszegi, bajai, fadd-dombori, pécsi versenyek, valamint debreceni, bajai aquatlonok és balatonboglári, újszilvási, zalaegerszegi duatlon versenynapok. Az egyesület versenyzői nem unatkoztak ebben a szezonban sem. Folyamatos lelkesedésük pedig lehet, hogy annak is köszönhető, hogy egyáltalán nincs két egyforma verseny, a környezeti és időjárási tényezők stabilan gondoskodnak erről. A Jogging versenyszezonjában van még egy veresegyházi aquatlon, egy szolnoki és ajkai duatlon.

Köszönik az egész napos befutói szénhidrát-utánpótlást a Fornetti Kft. támogatásának, a Rollsped Kft. ismételt segítségét a gyerekek és kerékpárjaik szállításában és NOR-BIKE Kft. kiváló szakemberének, Lajos Norbertnek a kerékpárok gyors és szakszerű szervízelését.

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán, Vízhányó Emília.

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik biztatták és segítették a versenyzőket, biztosították a versenyeztetés lehetőségét!

Részletes eredmények a http://triatlon.hu/eredmenyek oldalon olvashatók.

Újonc 1 (2013-2014)
Dékány Dominik – 2. hely
Tóth Noel – 10. hely
Gál Franciska Róza – 13. hely
Kovács Riana Éva        – 25. hely
Dékány Fruzsina –        26. hely

Újonc 2 (2011-2012)
Dékány Bence – 14. hely
Borbás Tamás – 61. hely

Gyermek (2009-2010)
Kovács  Mátyás – 13. hely
Rádi Zénó – 32. hely
Pataki Benedek Zalán – 33. hely
Borbás Marcell – 62. hely
Zsigó Attila – 67. hely
Simonovits Kincső – 27. hely
Szénászky Hanna – 30. hely
Karsai Hédi – 32. hely
Váczi Enikő         – 65. hely

Serdülő (2007-2008)
Rádi Gellért – 37. hely
Benő Áron – 68. hely

Szenior 2.
Szénászky Zsolt – 16. hely

Veterán 1.
Bodnár János – 3. hely

Triatlon OB váltó
Rádi Gellért / Benő Áron / Kovács Mátyás – 16. hely
Pataki Benedek / Borbás Marcell / Rádi Zénó – 9. hely
Dékány Bence / Borbás Tamás / Dékány Dominik – 10. hely
Szénászky Hanna / Simonovits Kincső / Kasai Hédi – 7. hely

Kövessen minket a Facebookon is!