Helyi hírek 2014. november 12. 16:30

Fekete Pál emlékverseny

Fekete Pál emlékverseny
Nyolcadik alkalommal rendezik meg november 13-án csütörtökön (a Magyar nyelv napján) a Fekete Pál-emlékversenyt, a József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében.

A rendezvénnyel a nagyszerű pedagógus kolléga, szakfelügyelő, országgyűlési képviselő, tankönyvíró emléke előtt tisztelegnek a tanárok és diákok. A versenyre a félegyházi tankerület 8 iskolájából neveztek 5-5 fős csapatokkal.

Fekete Pál Kiskunfélegyházán született 1939-ben, kisiparos családban. Korán kitűnt eleven eszével, mindent magába gyűjtő, tágra nyílt szemével. A Petőfi Sándor Gimnázium tanulójaként megmutatkozott sokoldalúsága.



Tehetséges versíró, kiváló énekes, kiemelkedően jó képességű a matematika és a fizika területén. Nem volt magába húzódó, a tornászcsapat erősségeként szerzett babérokat, és öregbítette a gimnázium hírnevét. Társai szerették, felnéztek rá. Így hamar vezéregyéniséggé emelkedett.

1990-1994 között országgyűlési képviselő volt, az önkormányzati bizottság és a kormánykoalíció oktatási munkacsoportjának tagjaként a közoktatási és szakképzési törvény reformjáért dolgozott. 1994. decemberétől tagja volt a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek, ahol a pénzügyi bizottságban képviselte a szakmai érdekeket. 1995 októberében hunyt el.

Kövessen minket a Facebookon is!