Kultúra 2014. november 12. 18:15

Ötödikesek meséltek

Képgaléria
Ötödikesek meséltek
Hat iskola tanulóinak részvételével folytatódott a Móra Ferenc Mesemondó Találkozó

A jelentkezők létszáma miatt a versenyzőket és a zsűrit is kér csoportra kellett osztani, így a páratlan sorszámmal rendelkező mesemondók a földszinten, a párosak az emeleten adhatták elő kedvenc Móra-meséjüket.

A zsűri minden tagja más-más szempontot tartott fontosnak, ám a sok jóból kiválasztották a legjobbakat.

– Jártam már mesemondó versenyen, mint versenyző – mondta a szereplők közül alig-alig „kiöregedett” Boglárka, aki a Móra Ferenc Gimnázium tanulójaként az asztal túloldalán ülhetett –, számomra az a legfontosabb, hogy az előadás élvezhető legyen, a mesélő beleélje magát, a szöveghűségre nem annyira figyelek.

De hogyan választanak a mesék közül a versenyzők? Dórának és Lúciának, akik a Batthyányi Általános Iskolából érkeztek, a szaktanár segített a keresésben, így került a zsűri elé az „Öt póknak hány lábáról” és a „Nagyerők”. A Constantinumban hasonló a szokás: Eszter, Andrea és Adél megfogadták tanárnőjük tanácsát.

– Korosztályonként átlagosan 20 gyerek jelentkezett az intézményben tartott elődöntőre – számolt be Bakai Ildikó, a Constantinum tanára –, ami 2-2 osztályonként értendő, tehát összesen mintegy 80-an vállalkoztak mesemondásra. Közülük választottunk ki 3 tanulót, akiknek mesét is javasoltunk.

A mesemondó verseny 18-án, kedden a 3. és 4. osztályosok előadásaival folytatódik a városi könyvtárban.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!