Helyi hírek 2022. augusztus 25. 12:00

Öt kiváló fiatal sportolót ismert el a városvezetés

Képgaléria
Öt kiváló fiatal sportolót ismert el a városvezetés
Öt kiváló félegyházi sportoló teljesítményét ismerte el augusztus 23-án a városvezetés. Mindannyian egy húszezer forint értékű sportszerekre beváltható utalványt kaptak. Az edzőik kitartó munkáját pedig egy ajándékcsomaggal jutalmazta Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester.

Balla László a díjátadón néhány szóban méltatta azt a küzdelmet, aminek eredményeként ez az öt klasszis öregbítette városunk, országunk hírnevét, majd minden sportolóról egy rövid ismertetőt olvasott fel:
– Ameddig mi nyaraltunk, addig néhányan a teniszpályán, az uszodában, az atlétikapályán, vagy a kerékpár nyergében teljesítettek keményen azért, hogy méltóképpen képviseljék egyesületüket, városunkat, családjukat és nem utolsósorban önmagukat. Ez az öt fiatal a nyár folyamán olyan kiemelkedő eredményt ért el, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Kiskunfélegyháza város vezetése a sport vonalán a fiatalság felkarolását, sportolási lehetőségeinek javítását tűzte ki célul. Szeretnénk egy jelképes összeggel megörvendeztetni a sportolókat, edzőiket, illetve a szülőket, akik hozzásegítették a gyermekeiket ezekhez a nagyon szép eredményekhez. 

Rekedt-Nagy Panni

Panni 4 éves korában ismerkedett meg a tenisszel, nem meglepő, hiszen édesapja is teniszversenyző volt. Az, hogy tehetséges, már hatéves korában látszott, mikor élete első versenyén – még a kis pályán, úgynevezett piros besorolású pályán – harmadik helyezést ért el. Azóta végig versenyezte a Play and Stay versenyrendszert, ahol sorban aratta a tornagyőzelmeket, illetve dobogós helyezéseket ért el. Tízéves korában kezdett el játszani a 12 évesek között, majd 11 évesen a Sopron csapatába igazolt, ahol csapatban Országos Vidék Bajnok, párosban harmadik helyezett lett. Az igazi sikerek 2022-ben jöttek: márciusban párosban, fedett pályán Magyar Bajnoki címet, míg egyéniben második helyezést ért el. Júniusban, egyéniben, párosban és csapatban is Országos Vidék Bajnoki címet érdemelt ki. Júniusban részt vett Franciaországban a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa-bajnokság selejtezőjében, ahol ötödik helyezést értek el. Augusztusban megszerezte egyéniben a Magyar Bajnoki címet, illetve párosban másodikak lettek. Páros társával, Fizel Laurával egy nemzetközi tornagyőzelem mellett két ezüstérmet szereztek Horvátországban és Romániában is. Kitartó, szorgalmas edzésmunkája mellett tanulásban is kiemelkedő, kitűnő tanuló. Most éppen Pasaréten, az U14-es Tenisz Europe Nemzetközi versenyen vesz részt.


Kis-Czakó Eszter

Eszter 2006-ban született Kiskunfélegyházán. Tanulmányait a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában kezdte, amely meghatározta a sport iránti érdeklődését. Alsó tagozatos korában az atlétikát és a teniszt egyformán szerette. Atlétikában a többszörös Országos Diákolimpiai Bajnokságot nyert csapat tagja volt. Később mégis a tenisz hozta meg számára a sportsikereket. Hétévesen kezdett el teniszezni. A Play and Stay versenyeken már jelentős sikereket ért el. Ekkor figyelt fel rá jelenlegi edzője Simara János, akivel több mint két éve Budapesten, a Gubacsi Teniszklubban eddzenek. A szegedi Gellért SE játékosa tízéves kora óta válogatott kerettag. Egyéniben, párosban és csapatban 13 alkalommal nyert Korosztályos Vidékbajnokságot, hat alkalommal Országos Bajnokságot. Kétszer játszott a Felnőtt Magyar Bajnokságban páros döntőt. 2022-ben megnyerte a Korosztályos Mesterversenyt. Májusban tagja volt a Luxemburgban megrendezett Rod Laver Junior Challenge regionális selejtezőjén részt vevő csapatnak, ahol negyedik helyezést értek el. Emellett számos Tennis Europe rangadón és a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) versenyén eljutott az elődöntőig illetve a döntőig, amelyet három alkalommal meg is nyert. A legnagyobb sikert azonban az múlt héten érte el. A mogyoródi Felnőtt ITF versenyen és a Women’s Tennis Association (WTA) ranglistapontokat is tudott szerezni.


Deák Zalán

Zalán 2006-ban Szegeden született és ötödik évfolyamos korában került a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolába. Már alsó tagozatban aktívan sportolt, igazolt labdarúgó volt. Luchmann Péter testnevelő tanárnak azonnal feltűnt Zalán gyorsasága. Élete első atlétika versenyén, a Darvas Kupán, azonnal ezüstérmet szerzett. Innentől kezdve rohamosan fejlődött, megyei szinten nem volt ellenfele. Majd a Diákolimpia országos döntőjén 3. legjobb idővel került a 60 méteres síkfutás döntőjébe. Ekkor döntöttek úgy, hogy felveszik a kapcsolatot Juhász István Zoltán edzővel. Elkezdték a közös munkát, amelynek kimagasló eredményei már 2021-ben megmutatkoztak. Jelenleg a 2006-osok világranglistáján Deák Zalán a negyedik helyen áll, amit figyelembe véve, hogy csupán a thaiföldi és nigériai versenyzők előzik meg. Zalán a KARC (Kecskeméti Atlétika és Rugby Club) színeiben versenyez, edzései is ott zajlanak a pálya felszereltsége miatt. Időközben bekerült a korosztályos válogatott keretbe, felvették a Bolyai gimnázium sporttagozatos osztályába. Dicséretes eredményeinek köszönhetően minden idők második legeredményesebb magyar atlétájává avanzsálódott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) történetében.

2021: serdülő bajnok 100 és 300 méteren

2022: 60 méteren és 200 méteren 2. hely

Országos Diákolimpia: 100 és 200 méteren 1. hely

Ifi OB: 100 méteren 1. hely, 200 méteren 2. hely

Válogatott viadal – 100 méteren 1. hely

Ifi EB: 100 méteren 8. hely, Jeruzsálemben

EYOF (XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon): 100m 1. hely, svédváltó 2. hely.


Faragó Rómeó

Rómeóra is testnevelő tanára, Ivicz Lázár hívta fel Juhász István figyelmét. Jelenleg a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. Rómeó is a KARC (Kecskeméti Atlétika és Rugby Club) színeiben versenyez és edz. Zalán és Rómeó gyakorlatilag egymás inspiráló ellenfelei, de annak ellenére, hogy sok versenyen egyszerre állnak a rajtvonalnál, kapcsolatuk tiszteleten alapul és testvérinek is mondható.

Eredményei:

2021: 100 m ifi bajnok, 200 m 2. hely

Válogatott viadal – 100 m 3. hely

2022: 60 méter, 1. hely

Országos Diákolimpia: 100 m, 3. hely

Ifi OB: 100 m, 3. hely

Válogatott viadal: 100 m, 4. hely

Ifi EB: 100 méteren semi-final /Jeruzsálemben/


Papp Laura

Laura 4 éves kora óta sportol, az úszással kezdte, tehetséges és rendkívül szorgalmas. Az utóbbi években többször volt Országos Bajnok triatlon, duatlon, aquatlon sportágakban. Minden évben aranyjelvényes, már többször volt az év sportolója is. Két alkalommal indult az Országos Reménységek Versenyén, mind a kétszer megnyerte. Edzői: Bozsó István és Kornokovics Györgyi

Idei eredményei:

Duatlon Országos Bajnokság, Balatonboglár – 2022. április 25.
I. helyezés – Országos Bajnok

Junior Európa Bajnokság – Olsztyn, Lengyelország – 2022. május 28.
26. helyezés

Tiszaújvárosi Ranglista verseny – Tiszaújváros – 2022. június 5.
I. helyezés

Európa Kupa – Tiszaújváros – 2022. július 17.
5. helyezés

Aquatlon Világbajnokság – Samorin, Szlovákia – 2022. augusztus 18.
3. helyezés

V. B.

                   

Kövessen minket a Facebookon is!