Sport 2022. augusztus 26. 16:00

Világbajnoki arany- és ezüstérmes Fénypárducok

Képgaléria
Világbajnoki arany- és ezüstérmes Fénypárducok
Augusztus 20-án záródott a HDH-IAA Historical Archery World Championships – a Történelmi Íjász Világbajnokság. A KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztályt négyen képviseltük. Dürgőné Kovács Piroska, Dürgő Csaba, Vasné Köteles Anita és Vas Tibor.

Borítókép és további fotók: Szabó Sándor László

Sikeresen teljesítettük az első két nap kvalifikációs versenyeit. 3x18 célt lőttünk az ügyességi, 3D és a lőlapos pályán. 17-én, szerdán a rangsoroló várt ránk. Kategóriánként a legjobb hat kerül a világbajnoki döntőbe. Vasné Köteles Anita 3, azaz három ponttal lemaradva a hetedik helyen végzett. Vas Tibor is a  szerdai napon zárta a versenyt, a tizedik helyen végzett.

Dürgőné Kovács Piroska az első helyen, Dürgő Csaba a harmadik helyen várta a szombati döntőt.

Csütörtökön zajlott a Távcéllövő Világbajnoki forduló, ahol Dürgő Csaba a mezőny legmagasabb pontszámával került a döntőbe vadászíj kategóriában. Sajnos, a több órás várakozás, a hőség és az alkonyi fényviszonyok nem tettek jót teljesítményének. A döntőbe visszaesett a hatodik helyre. Dürgőné Kovács Piroska modern anyagú történelmi kategóriában a negyedik helyen végzett.

Pénteken csak Piroska ragadott íjat távlövészetben, ahol 250 méteres lövésével, világbajnoki 5. helyezést ért el.

Szombaton a történelmi VB döntőjében Dürgő Csaba kiegyensúlyozott versenyzéssel egy helyett tudott javítani, így világbajnoki ezüstérmes lett.
Piroska magabiztos versenyzéssel megőrizte az első helyét így világbajnoki aranyérmes lett.

Egy emlékezetes és tanulságos hetet tölthettünk Gyulán. Minden tisztelet a mintegy háromszáz versenyzőé, aki részt vett a többnapos eseménysorozaton. Külön köszönet a szervező egyesületnek.

Hajrá Fénypárducok!

Vas Tibor
Fénypárducok

                    

Kövessen minket a Facebookon is!